Quantcast

Nutarta, kas atstovaus Vyriausybei jos ir Vilniaus ginče

Ginče su Vilniaus miesto savivaldybe dėl reikalavimo atlyginti 938,791 mln. litų nuostolį Vyriausybei atstovaus Ministro Pirmininko tarnybos bei Finansų ir Susisiekimo ministerijų atstovai.

Atstovavimą Vyriausybei teismuose su sostinės savivaldybe koordinuos Ministro Pirmininko tarnyba. Tokį sprendimą trečiadienį pasitarime priėmė Ministrų kabinetas, pranešė Vyriausybė.

Finansų ir Susisiekimo ministerijos teigė, jog jų atstovai neturi įgaliojimų atstovauti Vyriausybei, nagrinėjant Vilniaus savivaldybės skundą.„Finansų ministerija negali prisimti funkcijų, kurių jai nepaveda įstatymai. (...) Finansų ministerijai nėra teisinio pagrindo atstovauti Vyriausybei, nagrinėjant tokio pobūdžio ginčus“, - rašė ministerija Ministro pirmininko kancleriui.

„Manytume, kad valstybei tinkamai atstovautų Ministro pirmininko tarnyba ir Finansų ministerija“, - rašoma Susisiekimo ministerijos rašte.

Vilniaus apygardos administracinis teismas balandžio 6 dieną nusprendė nagrinėti sostinės savivaldybės reikalavimą dėl negautų pajamų priteisti jai iš valstybės 939 mln. litų.Vilniaus mero Artūro Zuoko teigimu, pagrindinę ieškinio dalį sudaro negautos gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lėšos.

Iš 939 mln. litų siekiančių nuostolių 542 mln. litų esą susidarė dėl nedidinamos GPM dalies ir „Vyriausybės neveiklumo“, 140 mln. litų negauta dėl nepakankamo savivaldybės funkcijų finansavimo, Finansų ministerijai esą netinkamai planuojant 2009-2011 metų pajamas, o 257 mln. litų - dėl esą be pagrindo savivaldybėms priskirtų funkcijų: kompensavimo už lengvatinį keleivių vežimą.Sostinės valdžia Vilniaus apygardos administraciniam teismui pateiktame skunde taip pat reikalauja įpareigoti Vyriausybę pateikti Seimui svarstyti įstatymo projektą, kuriame Vilniui būtų skiriama ne mažesnė kaip 60 proc. GPM dalis.

Šiemet, pasak A.Zuoko, į Vilniaus biudžetą patenka tik 40 proc. sostinėje surenkamo GPM.Premjeras Andrius Kubilius savo ruožtu teigia, kad iš valstybės beveik 1 mlrd. litų prisiteisti siekiančios Vilniaus savivaldybės meras A.Zuokas taip siekia nuslėpti savo „nevisiškai tinkamą“ valdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstybiniai nusikaltimai

Valstybiniai nusikaltimai portretas
Lietuvai gali padėti ūkiskaita ir visuotinis darbas. Vyriausybė nevadovauja, neorganizuoja planingos ir rentabilios ekonomikos. Lietuvos gyventojai verčiasi primityvia, individualia veikla. Darbo biržos plagijuoja proto ir įgūdžių turinčius specialistus. Perpildytos ministerijos neleidžia vystyti mašininės gamybos ir gauti nacionalinių pajamų. Faktiškai nėra pelno apyvartos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių