Quantcast

Nuspręstas nusižudžiusio jauno gydytojo vadovo likimas ligoninėje

  • Teksto dydis:

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktorė Jelena Kutkauskienė sako jau apsisprendusi dėl prieš kelias savaites nusižudžiusio jauno mediko vadovo, profesoriaus Narūno Porvanecko likimo ligoninėje.

Naujienų portalui lrt.lt J. Kutkauskienė tvirtino, kad šiuo metu vyksta tarnybinis patikrinimas, bet jau dabar nuspręsta, kad Ortopedijos ir traumatologijos centro vadovas N. Porvaneckas ligoninėje nebedirbs.

Primename, kad  prieš kelias savaites šios ligoninės gydytojas traumatologas nusižudė galimai išprovokuotas patyčių ir žeminimo darbe.

Kalbama, kad paskutinis jauno gydytojo susidūrimas su prof. N. Porvanecku buvo, kai šis pagrasino neleisiąs gydytojui pereiti dirbti į kitą skyrių.

Kiti nusižudžiusio jauno gydytojo kolegos taip pat prabilo apie didelius krūvius ir išsekimą. Esą norėdami gauti orų atlyginimą daugelis dirba keliais etatais. Tačiau, patys pripažįsta, kad nuo to kenčia ir medikai, ir pacientai, nes po ilgų budėjimų kokybiško darbo tikėtis neverta.

Po jauno gydytojo savižudybės medikų bendruomenės atstovai uždegė žvakeles ne tik prie ligoninės, bet ir prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM). 

„Žmogus, kurio netekom, buvo mano draugas. Aš noriu pasakyti, kad šita kaina gerokai per didelė, ir man baisu, kiek dar tokių tiksinčių bombų vaikšto aplink mane ir mes per visą tą darbą, krūvį, nuovargį to tiesiog nepastebim“, – tuomet sakė gydytoja Agnė Kazlauskaitė-Jauniškienė.

Lietuvos medikų sąjūdžio vadovė Živilė Gudlevičienė teigė, jog istorijos, kad gydytojai patiria psichologinį smurtą iš vadovų, kolegų, yra tikros. „Matosi, kiek medikų pasakoja savas istorijas, tai tikrai vyksta, kad jie patiria didžiulį psichologinį murtą iš vadovų, kolegų, iš aplinkinių“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

SAM atstovai ragina medikus apie patiriamą psichologinį smurtą darbe pranešti pasitikėjimo telefonu. Sistemingą žeminantį elgesį ar kitokio pobūdžio spaudimą jaučiantys medikai turėtų kreiptis nemokamu pasitikėjimo telefonu 8 800 66004, pasirinkus skaičių „3“.


Šiame straipsnyje: jauno mediko savižudybėpagalbos telmediko savižudybėNarūnas PorvaneckasRespublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
As vis delto niekaip nesuprantu,kaip sitokie issilavine zmones - gydytojai, gali psichologiskai smurtauti pries savo kolegas iki tokio lygio, kad zmogus net nusizudo? Buvau labai nustebinta, kai po to ivykio staiga visi atvere burnas ir paviesino, kokioje atmosferoje dirba daugelis mediku. Cia kaip kariuomeneje "diedovscina". Ir tai,manau, yra siaubinga,. Sitam smurtui turi buti uzkertamas kelias ir medikai turi netyleti, kad nebutu daugiau tokiu tragediju. Ir kokioje salyje mes gyvename, jeigu tokie dalykai tiek metu toleruojami ir dar is vadovu puses?! Gal vadovai pavydi jauniems perspektyviems kolegoms ju gabumu ir jaunyustes, todel taip slyksciai elgiasi. Vis tiek tai yra nepateisinama ir turi buti baudziama. Negalima toleruoti tokio elgesio mir vadovu puses. Kiekvieno zmogaus gyvybe yra neikainojama vertybe ir turi buti gerbiama ir saugoma.

...

... portretas
Taip, nejauku kreiptis pagalbos pas siucidinį gydytoją, bet jei kas tikis pagalbos iš psichologo-siucidisto (tarp jų tokių daug, jei tik ne visi), tai... geriau išvis jų vengt, jiems juk antras kvėpavimas atsiveria kai jų paciemtas nusižudo.

Eks

Eks portretas
Nieko jūs nepadarysite! Nes smurtas ir gąsdinimai prasideda nuo direktoriaus. Po to skyrių vadai tęsia pagal savo nuožiūrą, tautybę ir suformuotą skalikų nuomonę... Reikia, kad visi likę nuo sovietinių laikų būtų pakeisti 100%!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių