Quantcast

Nušluostė nosį: gyvenvietė savo futbolo stadioną turės greičiau nei Vilnius?

  • Teksto dydis:

Kol sostinė stato ir nepastato futbolo stadiono, Balsių rajono gyventojai išsikovojo, kad turėtų savo, praneša LNK.

Balsių bendruomenės pirmininkė rodo sklypą, kuriame kitais metais turėtų atsirasti futbolo stadionas. Apie jį vietiniai gyventojai svajoja ne vienerius metus.

„Kai atsirado galimybė dalyvauti dalyvaujamojo biudžeto pilotiniame projekte, tai puolėme ir dalyvavome“, – šyptelėjo Balsių bendruomenės pirmininkė Neringa Kleniauskienė.

Bandomąjį projektą surengė Vilniaus savivaldybė. Tam, kad būtų labiau atsižvelgta į gyventojų norus. „Miestiečiai yra miesto šeimininkai, sutikime, tai seniūnaičiai, pasitarę su seniūnu, visuomet sudaro metų planą, kokius darbus seniūnijoje atlikti. Tačiau ne visi gyventojai būna išgirsti, ne visos idėjos būna surenkamos ir dažniausiai finansavimas nusėda, na, kažkokių takų tvarkymui ir visa kita“, – sakė Vilniaus administracijos direktoriaus pavaduotoja Donalda Meiželytė.

„Tai niekas kitas ir negali spręsti. Kaip gali kažkokie sėdėdami stikliniame bokšte, žinoti, ko mums reikia? Tai mes čia gyvename, mes čia kiekvieną dieną vaikščiojame, – mums aiškiau, ko mums ir mūsų vaikams reikia“, – įsitikinusi N. Kleniauskienė.

Bandomajam projektui buvo pasirinktos Verkių, Rasų ir Justiniškių seniūnijos. Iš viso sulaukta 100 pasiūlymų. Daugiau nei pusę jų pasiūlė Verkių seniūnijos gyventojai.

Už idėjas surinkome per tūkstantį balsų. Laimėjo aktyviausi, o galimybės buvo visiems vienodos.

„Sulaukėme net 61 idėjos, tai, manau, kaip pilotiniam projektui yra išties neblogai. Už idėjas surinkome per tūkstantį balsų. Laimėjo aktyviausi, o galimybės buvo visiems vienodos“, – teigė Verkių seniūnas Rasius Virbilas.

Savivaldybė, įvertinusi pasiūlymus, didžiausią sumą – 25 tūkst. eurų skyrė Balsių stadionui.

„Idėją sugeneravo mūsų rajono vyrai. Futbolininkai, aišku, auginantys jaunąją kartą. Buvo toks prašymas – beldimasis į bendruomenę, nes tai, ką mes dabar turime – stadioną, jis nėra saugus. Ten žaisdami vaikai patiria daugybę traumų“, – pasakojo Balsių gyventoja Diana Petrovienė.

Anot Dianos, šioje, žaisti nepritaikytoje aikštelėje, kamuolį spardo vaikai, tėvai ir net seneliai. Kas į futbolą žiūri rimčiau, sportuoti važinėja į kitus rajonus. Vieną dieną kelis vaikus veža vienas tėvas, kitą – kitas.

„Futbolas mūsų šalyje kaip trečias brolis – paliktas, pamestas. Vis skundžiamės, kad blogai sekasi rinktinei. Na, bet kaip gali gerai sektis, kai žaisti turime trumpą sezoną, o kur žaisti, neturime iš viso. Tikimės, kad Balsiai išaugins vieną Lietuvos futbolo rinktinės narį“, – vylėsi gyventoja.

Už seniūnijos pinigus bus įrengta danga ir vartai. Gyventojai patys surinko 5 tūkst. eurų tvorai aplink stadioną statyti. Tačiau pinigų visiems darbams nepakaks.

„Norime padaryti apšvietimą, suoliukus, šiukšliadėžes, kad viskas būtų europietiškai, o ne, kad kaip Afrikos vaikai žaistume lauke. Taip dabar mes žaidžiame“, – samprotavo Balsių bendruomenės pirmininkė.

Anot Neringos, Balsiuose gyvena apie 3 tūkst. vaikų. Jiems reikia ir dviračių takų, ir riedlenčių parko. „Vietoj to, kad eina, paišo, laužo, jie turėtų vietą, kur išdykauti ir išleisti savo energiją“, – tarstelėjo ji.

Savivaldybė taip pat palaimino Justiniškių projektą, pagal kurį bus įrengtas visiems metų laikams pritaikytas takas, o Rasų seniūnijoje bus sutvarkytas paplūdimys prie Vilnios. Savivaldybė kitais metais kvies daugiau seniūnų teikti savo pasiūlymus, kaip pagerinti rajonų aplinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisybe

Teisybe portretas
Yra lygiu o yra lygesniu, kuriie sypteli per usa, ir Vilniaus tarybos pagalba turi isasfaltuotus keliukus pirmiau uz stovincius desimtmeciais eileje, nes ten gyvena tos tarybos nariu mamos-tetes-dedes-tetos ir t.t ir siu blatnu Balsiu gyventoju biciuliai. Neskaidru, neskanu, blogai kvepia, korupcijos, nepotizmo grimasos. Rytoj ziurek ir baseina tures, tik reikia zinot visas landas ir kam patepti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių