Quantcast

Nuslinkus nuošliaužai, Gedimino kalnas laikinai uždaromas lankytojams

Trečiadienį nuslinkus nuošliaužai, Gedimino kalnas laikinai uždaromas lankytojams.

Kaip BNS informavo muziejus, grėsmės kalno stabilumui nėra, bet sprendimas priimtas siekiant specialistams detaliai įvertinti jo būklę.

„Grėsmė kalno stabilumui nėra fiksuojama, tai daroma prevenciškai, kol specialistai baigs vertinti jo būklę po intensyvaus praėjusios nakties lietaus. Atidaryti kalną lankytojams planuojama birželio 28 dieną“, – teigia muziejus.

Nuošliauža Gedimino kalno šiaurės rytiniame šlaite užfiksuota trečiadienio rytą, po visą parą trukusio itin intensyvaus lietaus. Specialistai pradėjo avarijos likvidavimo darbus.

Muziejus skelbia, kad kalno būklė atidžiai stebima, neatmetama ir naujų įtrūkių ir nuošliaužų galimybė.

Ilgalaikis Gedimino kalno stabilumą ketinama užtikrinti įgyvendinus šiuo metu rengiamą ilgalaikio sutvarkymo projektą – jo rengimo darbai atnaujinti gegužę muziejui pasirašius sutartį su nauju projektuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEOFIZIKAS, HIDROLOGAS, ROMUALDAS ZUBINAS

GEOFIZIKAS,  HIDROLOGAS,  ROMUALDAS  ZUBINAS   portretas
TREČIOJO IR KETVIRTOJO ŽEMĖS AŠIES FIZINIO JUDĖJIMO ATRADĖJAS! Kada, "mokslininkai", pažins ne tiktai Koperniko, prieš 500 metų, atrastus PIRMĄJĮ ir ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, bet ir LIETUVIO KAUNIEČIO ROMUALDO ZUBINO, prieš 20 metų, ATRASTUS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS?! KAI PAŽINS ŠIUOS DĖSNIUS, ŽINOS KĄ DARYTI ir SU GEDIMINO PILIMI"?!

Anonimas

Anonimas portretas
KALNAS EMIGRUOJA

Gražus

Gražus  portretas
Kalnas, nuslinkes, lopytas perlopytas. Plikas kaip p... Čia tu pačiu protu nuskustas, kurie kaip meno kūrinius stato kanalizacijos vamzdynus.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių