Quantcast

Nuotraukose – vien teigiamas Vilnius

Nepagražintas, netradicinis, artimas, pažintas iš naujo miestas. Tokia, anot Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidento Jono Staselio, buvo konkurso „Vilniaus savaitė fotografijose“ idėja.

Geriausi netradicinių miesto akimirkų įamžintojai jau apdovanoti, tačiau tai, J.Staselio tvirtinimu, buvo tik paskata toliau tęsti konkursą. „Nugalėtojų apdovanojimus galėtume pavadinti tik pusfinaliu. Konkursas baigsis šių metų pabaigoje, kai bus sudarytas fotografijų albumas ir surengta paroda. Manau, tai turėtų būti netradicinis, gyvas, įdomus, kiekvieno akiai malonus leidinys, kuriame bus įamžintos geriausios miesto akimirkos“, – tikino J.Staselis.

Jis pabrėžė, kad tie, kurie nori dalyvauti ir fotografijų albumo konkurse, nuotraukas dar gali siųsti iki birželio 30 d., bet jos turi būti padarytos birželio 9–15 d. Organizatorius tikino, jog visos fotografijos kruopščiai patikrintos, tad galimybių sukčiauti tikrai nebus.
„Neįtikima, jog per tokį trumpą laiką sulaukėme daugiau nei septynių šimtų darbų. Vilnių fotografavo ne tik jo gyventojai, bet ir žmonės, atvykę iš kitų miestų“, – sakė fotografijų vertinimo komisijos pirmininkas Skirmantas Valiulis.
Jis pripažino, jog daugiausia žmonės stengėsi atskleisti teigiamas ir gražias miesto akimirkas. „Neneigsiu, jog pasigedau ir blogosios miesto pusės, neigiamų emocijų, bet tikriausiai vilniečiai tą savaitę matė tik gerus dalykus. Taip pat man šiek tiek pristigo miesto šurmulio vaizdų, norėjosi gyvesnių akimirkų, juk miestas nuolatos keičiasi ir juda“, – sakė S.Valiulis. Vyras pripažino, jog labai nudžiugo sužinojęs, kad geriausia nuotrauka žiūrovai išrinko vaiko portretą. „Vaikai visada lieka mieliausi“, – šypsojosi kritikas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių