Quantcast

Nuo kovo 1-osios brango cigaretės ir viešasis transportas

Pavasarį šalies gyventojai pasitinka su rūkalų kainų augimu. Nuo kovo 1-osios vilniečiams pabrango ir visuomeninis transportas.  

Nuo kovo pakilus tabako gaminių akcizui pabrango cigaretės. Šoktelėjus kainai populiariausių cigarečių pakelis pabrango litu ir dabar kainuoja apie 6 litus.

Cigarečių kaina šiemet dar kartą bus keliama rugsėjį. Tada mažmeninė populiariausių cigarečių kaina pakils dar daugiau nei penktadaliu ir kainuos per 7 litus.

Akcizas tabako gaminiams keliamas dėl Lietuvos įsipareigojimų pasiekti ES nustatytą minimalų tarifą cigaretėms.
 
Nuo sekmadienio kelionė autobusu ar troleibusu vilniečiams taip pat atsieina brangiau. 1,8 lito kainavęs vienkartinis bilietas dabar kainuoja 2 litus. Seno nominalo vienkartiniai bilietai galios iki 2009 metų balandžio 1 dienos.
 
Tiesa, nuo kovo 1-os dienos iki balandžio mėnesio yra pereinamasis laikotarpis. Nusipirkti pigesnių bilietų jau negalima, tačiau tie, kurie jų turi, gali sėkmingai važinėti. Jei keleiviai bilietų už 1,8 lito neišnaudos per balandį, jie galės atvykti į „Susisiekimo paslaugas“ ir pasikeisti bilietus į kainuojančius 2 litus. Žinoma, teks primokėti skirtumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių