Quantcast

Nuo ko slepiasi miesto valdžia?

Nuo miestiečių užsitvėrę Kauno valdininkai užsimojo sutramdyti ir žurnalistus. Jų bandyta neįleisti į savivaldybę.

Rudenį atsitvėrusi vartais nuo miestiečių, Kauno valdžia po ilgų derybų išdavė terminuotus leidimus žurnalistams. Jų galiojimas sausio 1-ąją baigėsi. Meras Andrius Kupčinskas nusprendė sutaupyti, nes šešis litus kainuojanti terminuoto leidimo kortelė žurnalistui pasirodė esanti per brangi.

"Atsirado daugiau kaip trys tūkstančiai terminuotų leidimų, todėl nuspręsta jų neišduoti", – aiškino A.Kupčinskas. Tiek žurnalistų Kaune nėra, o į savivaldybę pasidomėti miestiečiams rūpimais klausimais nuolat užsuka apie dešimt spaudos ir televizijos atstovų.

"Žinote, visi nori visokių išimčių, todėl išduota tiek daug terminuotų leidimų", – išvedžiojo miesto vadovas. Pagal naująją tvarką žurnalistas kiekvieną kartą turėtų gauti vienkartinį leidimą. Jo išdavimu turėtų pasirūpinti politikas ar valdininkas, pas kurį einama. Jei valdininkas nenorės bendrauti su žiniasklaida, žurnalistas liks už vartų.

Viena žurnalistė vakar buvo užsisakiusi vienkartinį leidimą, kuriuo turėjo pasirūpinti mero padėjėja Daiva Lebeliūnaitė. Atėjusi į savivaldybę, žiniasklaidos atstovė leidimo nerado.

Paklaustas, ar nederėtų žurnalistams išduoti akreditacijas, kaip daroma valstybės valdžios institucijose, A.Kupčinskas pareiškė, kad to daryti nereikia. Anot mero, žurnalistai gali laisvai lankytis savivaldybės tarybos ir tarybos kolegijos posėdžiuose, valgykloje bei tualetuose. "Mes nesame nusiteikę prieš žurnalistus, o prieš prekybos agentus, kurie prekiauja moteriškomis kojinėmis arba kompaktais, ir asocialius asmenis, kurie įkyriai visur lenda", – tokios sistemos reikalingumą bandė įrodyti meras.

Kauno vadovai bandė elgtis griežčiau nei Seimo vadovybė. Dėl pastarosios veiksmų Lietuvos žurnalistų sąjunga kreipėsi į teismą, nes pažeidžiama Konstitucijoje numatyta galimybė nekliudomai rinkti informaciją. Vakar žurnalistų profesinė organizacija susidomėjo ir įvykiais Kaune.

Kilus ažiotažui, vakar po pietų savivaldybė išplatino pareiškimą, kad žurnalistai su leidimais į savivaldybę galės patekti iki birželio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rima

rima portretas
gal merui žinomas bent vienas žurnalistas, pasiūlęs jo "viršininkei" Rasai (buvusiai sekretorei katedros VDU, kur studijavo meras) ar aktorei Daivai (mero patarėja spaudos klausimais) pirkti kojinių, apatinių ar viršutinių rūbų?

O

O portretas
Taip ir įsivaizduoju. Ateina bobelė į mero kabinetą ir pasiūlo jam kojinių. Pasakėlė lengvatikiams. Kol leidimų sistema savivaldybėje dar neveikė, kažkodėl neteko matyti savivaldybės valdininkų, įsipainiojusių kojinėse, apdrabstytų kojinėmis ir t.t. Pusę jų atleisti, o kitus priversti dirbti. Tada nereikės slapstytis nuo žiniasklaidos. Kad nepamatytų, jog tik imituoja darbą.

Domantas

Domantas portretas
Niekada anksčiau neteko matyti savivaldybės koridoriuose besišlaistančių pašalinių asmenų. Tai panašu į blefą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių