Quantcast

Nuo balandžio – tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Tbilisį

Nuo balandžio pradžios Vilniaus oro uostas pradės vykdyti tiesioginius skrydžius į Sakartvelo sostinę Tbilisį. Triskart per savaitę į šį miestą tiesiogiai skraidins Lietuvoje iki šiol veiklos nevykdžiusi Sakartvelo oro linijų bendrovė „Georgian Airways“.

Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovo Aurimo Stikliūno teigimu, naujasis maršrutas yra labai svarbus tiek verslui, tiek turizmui.

„Susisiekimas tarp dviejų sostinių bus strategiškai svarbus, siekiant toliau stiprinti ir plėtoti verslo ryšius bei didinti turistų srautus. Skrydžių į Sakartvelą paklausa sparčiai augo per pastaruosius metus, todėl tikiu, kad naujasis maršrutas greitai sulauks teigiamų mūsų keleivių atsiliepimų“, - pranešime cituojamas A. Stikliūnas.

Galimybę skristi maršrutu Vilnius-Tbilisis tris kartus per savaitę - antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais - keleiviai turės nuo balandžio 2 dienos. Oro linijų bendrovė „Georgian Airways“ šiai kelionei siūlys orlaivius „Embraer 190“, „Boeing 737-700“ ir „CRJ-100“. Skrydis iš vienos sostinės į kitą truks apie 3 valandas.

Nuo Tbilisio centro oro uostas nutolęs apie 15 kilometrų, o susisiekimas su miestu - puikiai išvystytas, teigiama pranešime. Iš Sakartvelo sostinės keliautojai žiemą per kelias valandas galės pasiekti populiariąsias Gudauri ir Bakuriani slidinėjimo trasas, Kakheti regioną, garsėjantį savo vynuogynais, ar Boržomi kurortą, mėgstamą vasaros metu.

Per metus aptarnaujanti 800 tūkst. keleivių ir šiuo metu tiesiogiai skraidinanti į 25 šalis „Georgian Airways“ buvo įkurta 1993 metais. Sakartvele tai - pagrindinė oro linijų bendrovė.

Oro linijų bendrovė „Georgian Airways“, pradėdama naują maršrutą Vilnius-Tbilisis, pasinaudojo viena iš Lietuvos oro uostų taikomų maršrutų plėtros skatinimo priemonių - finansine de minimis pagalba (tai nedidelės vertės valstybės parama, kuriai netaikomas reikalavimas suderinti pagalbą su Europos Komisija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių