Quantcast

Nuo antradienio bus apmokestinamas automobilių statymas Užupyje

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė praneša, kad nuo gruodžio 3 d. apmokestinamas automobilių statymas Užupyje. Užupio, Paupio, Malūnų, Polocko ir Krivių gatvėse automobilių stovėjimas kainuos 2 Lt/val., rinkliava bus renkama pirmadieniais – šeštadieniais nuo 8 iki 20 valandos. Šios stovėjimo vietos patenka į geltonąją rinkliavos zoną.

Apmokestinti automobilių statymą nuspręsta, nes darbo dienomis stovėjimo vietų apkrovimas viršijo 100 %. Daug automobilių buvo paliekama stovėti visai dienai, todėl tiek gyventojams, tiek kitiems vairuotojams buvo sunku surasti vietą automobiliui. Planuojama, kad šis sprendimas padės sureguliuoti transporto priemonių srautus, mažinti chaotišką automobilių stovėjimą, pagerinti objektų pasiekiamumą ir prieinamumą.

Informacija vairuotojams apie mokamą automobilių stovėjimą pateikiama kelio ženklais Nr. 541 „Stovėjimo zona“ (I-VI 8-20 h) su papildoma lentele Nr. 840 „Mokamos paslaugos“. Šis ženklas statomas tik prie įvažiavimo į teritoriją ir galioja visoje už ženklo esančioje teritorijoje. Sumokėta vietinė rinkliava nesuteikia teisės statyti automobilį draudžiamųjų kelio ženklų galiojimo zonoje ar kitaip nesilaikyti Kelių eismo taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių