Quantcast

Nukritę lapai – gražu, bet pavojinga: rugsėjį išvežta 900 tonų lapų

  • Teksto dydis:

Nors trumpam grįžę šilti orai labiau primena vasarą, tačiau krentantys medžių lapai praneša apie jau įpusėjusį rudenį. Vos tik pradėjus kristi pirmiems medžių lapams į miesto gatves išskubėjo miestą tvarkančios bendrovės, kurios tik per rugsėjį surinko ir išvežė beveik 900 tonų nukritusių lapų, informavo Vilniaus savivaldybė.

Tam kam pėsčiomis ir dviračių keliaujantys miestiečiai jaustųsi saugiai ir patogiai pasirūpinome, kad pirmieji rudeniniai medžių lapai nukloję miesto šaligatvius ir dviračių takus būtų kuo skubiau surinkti. 

„Rūpinamės saugiu pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimu, todėl reguliariai renkame lapus nuo šaligatvių ir dviračių takų. Planuojame per sezoną surinkti apie 7 tūkst. tonų lapų“, – sako Gintautas Runovičius, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas.

Šį rudenį lapus mieste renka bei tvarka rūpinasi trys bendrovės: „Mano aplinka“, „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ ir „Stebulė“. Lapai yra surenkami į specialius didmaišius ir išvežami į kitų bendrovių – „Biastra plius“ ir „Juknevičiaus kompostas“ – kompostavimo aikšteles. Lapai susmulkinami ir panaudojami dumblo gamybai.

Savivaldybė kviečia vilniečius, norinčius nuo rudeninių lapų susitvarkyti bendrojo naudojimo kiemus, kreiptis į Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyrių el. paštu rasa.razanskiene@vilnius.lt susitariant dėl didmaišių atvežimo bei surinktų lapų išvežimo.

Jei gyventojai savo kiemus tvarkosi patys, surinktus lapus jie turi išvežti savarankiškai. Surinktų lapų negalima mesti į buitinių atliekų konteinerius ar deginti. Gyventojai, kurie neturi galimybių tokias atliekas kompostuoti savo valdomo žemės sklypo ribose, lapus gali atvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, kurių adresai skelbiami vilnius.lt.

Sostinėje lapai bus renkami ir išvežami iki gruodžio 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dana

Dana portretas
www.getmeets.com - yra puiki suaugusiųjų pažinčių svetainė su išmaniąja paieškos sistema, kuri suranda sеkso partnerį!

rrr

rrr portretas
tas orputes bendzinines isgyvendint reikia! didziuli triuksma ir smarve kelia! beto juk ir grebliais lapus galima grebti! nei triuksmo,nei smarves nei dulkiu debesu! karta teko stebeti bunant pas pazystama jo kieme su orpute pute lapus,tai mazdaug keturesdesimt aru teritorija per penkes valandas tik isvale...juk su grebliu per pora valandu neskubant laisvai sugrebt buvo galima! o toms orputems reiktu glusintuvus uzdet kaip pas masinas,gal triuksmas sumazetu...

Jo majo

Jo majo portretas
taigi čia nemokamas biokuras! Fortum'e, RAAC'e, džiovinkit ir pleškinkit - tokis pinigs prapuola!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių