Quantcast

Nugriauti Nacionalinio stadiono griaučius kainuos apie 3 mln. eurų

Vilniaus politikai trečiadienį pritarė, jog ruošiantis statyti naują Nacionalinį stadioną, būtų sutvarkyta pradėto ir nebaigto statyti stadiono Šeškinėje teritorija.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis teigė, kad nugriauti stadiono griaučius miestui kainuos apie 3 mln. eurų.

„Kiek kainuos pačių griaučių nugriovimas, nėra aiškiai išskirta“, – sakė P. Poderskis.

Nepavykus deryboms dėl europinio finansavimo, Vilniaus savivaldybė stadioną šiuo metu ketina statyti savo ir Vyriausybės lėšomis, jos, visam projektui, kaip planuojama preliminariai, atitinkamai skirtų 55 ir 50 mln. eurų.

25 metų trukmės koncesijos sutartį dėl Nacionalinio stadiono statybos su konkurso laimėtoja Icor“ bendrove „Axis Industries“ savivaldybė ketina pasirašyti rudenį.

Pagal dabartinį projektą, komplekse, be stadiono, dar būtų lengvosios atletikos aikštė, įvairios treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės, vaikų darželis, biblioteka.

Stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ buvo pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į jį  investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos nutrūko, nes nebuvo lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nepamirškim mūsų e'ko-NO-mistų: "Bet kokios 'statybos' DIDINA šalies BVP, o griovimas paskui - dar labiau"; BŪTINA atsisakyt manipuliavimu BVP, REIKIA pereit prie BNT (Bendras Nacionalinis turtas).

o tai

o tai portretas
kur pavogti pinigai??? aaanuujoooo, lukiskiu neber, tai ner kur ir sodinti, valiooooo buroku respublika :)

litovcai

litovcai portretas
stato griauna ir vel stato pagal darbus matosi smegeneles isdziuvo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių