Quantcast

Norvegai ėmėsi sostinės „Sputniko“ griovimo darbų

Du dešimtmečius Konstitucijos prospekte riogsoję betoniniai planuojamo „Sputnik“ viešbučio griaučiai šįryt pradėti griauti.

Vilniaus savivaldybės, sostinės mero Artūro Zuoko ir dviejų vicemerų Jono Pinskaus ir Romo Adomavičiaus palaiminti „Sputniko“ griovimo darbai turėtų užtrukti apie mėnesį. Dar pusantrų metų Konstitucijos pr. 21 bus statomas milžiniškas verslo centras „Quadrum“. Jame turėtų įsikurs ne tik kavinės ir restoranai, tačiau ir aukščiausios klasės biuro patalpos. Statinyje bus 70 tūkst. kv. metrų naudingo ploto.

Griovimo darbus su racija rankose pradėjęs A.Zuokas paskelbė, kad šiuo simboliniu žingsniu prasideda naujas investicijų etapas dešiniajame Neries krante.

"Vilniaus savivaldybė padarys viską, kad čia būtų įvykdytos suplanuotos artimiausių metų investicijos, siekiančios beveik 600 mln. litų ir sukursiančios apie 1000 darbo vietų“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas ir pridėjęs prie ausies raciją davė komandą: “pradedam”.

Griovimo ir būsimo verslo centro statybos darbus vykdys norvegų kapitalo įmonė “Schage”. Ši įmonė Lietuvoje veikia nuo 1998 m. Ji įgyvendino šiuos projektus: administracinių pastatų ansamblį rekonstruotame buvusiame vienuolyne Subačiaus gatvėje, biurų pastatą Vytenio gatvėje, gyvenamųjų namų kompleksą Vilniaus senamiestyje „Mikalojaus žiedas“, gyvenamuosius pastatus Žvėryne, Latvių gatvėje ir kitus.


Šiame straipsnyje: Pastatų griovimasSputnik

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Kauno merui Kupčinskui tai geras Zuoko pavyzdėlis. Galėtų ir kauniečiai pradėti griauti savo vaiduoklius. Bet tingi užsiimti.

Cha

Cha portretas
Kaune, Savanorių pr kai nugriovė Baktereologinių preparatų gamyklą, sakė tuoj stovės dangoraižis. Bet praėjo 10 metų , o jo nei kvapo, tik piktžolės vasarą augą.

Jurgita K.

Jurgita K. portretas
Šaunuoliai mūsų VILNIAUS miesto vadovai ir verslininkai. Sutikite matyti sutvarkytą vietovę maloniau negu griuvenas. O jeigu užsienietis tai iš vis gėda. Mūsų mieste dar daug daug tokių griuvenų, tai ir Ozo g. Futbolo stadionas, ir Sporto ir kultūros rūmai prie Mindaugo tilto ir Žalgirio stadionas ir t.t. TIESA: Miestai būs gražus kiek mes juos puoselėsime, gražinsime, tačiau tokių objektų sutvarkymu turi užsiimti Savivaldybės. SĖKMĖS JIEMS...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių