Quantcast

Nesurinkai augintinio išmatų – bauda 700 Lt

Ankstyvą pirmadienio rytą sostinės aplinkosaugos pareigūnai tikrino naminių gyvūnų savininkų atsakingumą. Lazdynų mikrorajone esančiame Pasakų parke ir Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje surengti reidai, kurių metu aplinkos apsaugos pareigūnai tikrino, ar šunų globėjai surenka savo augintinių išmatas.

Reidas prasidėjo Pasakų parke septintą valandą ryto. Aplinkosaugos inspektorius lydėję žiniasklaidos atstovai stebėjo, kaip vyksta patikrinimas. Nors tarp Lazdynų ir Karoliniškių įsikūrusiame minėtame parke šunis vedžioti išėjusių šeimininkų nebuvo daug, tačiau inspektoriams pavyko sudrausminti keletą augintinių globėjų.

Vienas jų, pamatęs inspektorius, net įspyrė šuniui, kuris jau buvo besiruošiąs tuštintis ant asfaltuoto pėsčiųjų tako ir maloniai paaiškino žinąs, kokios baudos gresia už augintinių ekskrementų nesutvarkymą. Išeidinėjant iš Pasakų parko, inspektoriai pastebėjo vidutinio amžiaus moteriškę, kuri jau buvo benueinanti šalin nuo jos augintinio netoli gatvės paliktų išmatų, tačiau pamačiusi pareigūnus, išsitraukė plastikinį maišelį ir šias sutvarkė.

Romualdos vardu prisistačiusi moteris tikino, kad nuolatos sutvarko savo šuns lauke paliktus ekskrementus, tačiau šiek tiek piktinosi, kad jiems skirtų šiukšliadėžių Vilniuje yra nepakankamai. „Manau, kad yra gerai, kad žmonės yra baudžiami už tokį neatsakingumą, tačiau ar kas nors ką nors padarė, kad šunų augintojams būtų patogiau išmesti šunų išmatas? Lieka keli variantai: arba vedžioti šunis vien tik aplink namus, arba eiti iki artimiausio konteinerio, kuris gali būti toli. Labai nepatogu. Kišenėje nešiotis irgi – nei šis, nei tas“, - apmaudo neslėpė Romualda.

Šunį namie auginanti gyventoja taip pat negailėjo kritikos aplinkosaugos inspekcijai, kuri gaudo augintinių šeimininkus, o ne piktybiškai šiukšlinančius miestelėnus. „Iš tikrųjų žmonės šiukšlina daug labiau negu šunys. Jūs pažiūrėkit, kas dedasi prie ežerų. Plastmasiniai buteliai ir celofaniniai maišeliai nesuyra daugelį metų, o aplinkosaugos tarnybos šių žmonių nebaudžia. Vietoj tikrų prasižengėlių, šie persekioja šunų augintojus, kurių išmatos suyra per keletą savaičių, net ir jų nesurinkus“, - pasakojo Romualda.

Patikrinus Pasakų parką, aplinkosaugos pareigūnai patikrino ir netoli Nėries esantį Karoliniškių kraštovaizdžio draustinį, tačiau ten pažeidimų neaptiko.

Reide dalyvavęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento vyresnysis inspektorius Jonas Bacevičius pasakojo, kad antradienio rytą vykęs reidas buvo pirmasis, tačiau tikrai ne paskutinis. „Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai bent keletą kartų per mėnesį vykdys tokius patikrinimus. Tokiu būdu bus siekiama, kad sostinė būtų švaresnė, o gyventojai – rūpestingesni“, - tvirtino aplinkosaugos inspektorius.

Remiantis naująja aplinkos apsaugos ministerijos patvirtinta metodika, už augintinių išmatų nesurinkimą gresia administracinė bauda iki 200 Lt. Be to, neatsakingas gyventojas privalo atlyginti ir gamtai padarytą žalą – šiuo atveju ji siekia net 500 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
O kada bus baudžiami bomžai, myžantys laiptinėse ar po langais? Padugnės, statančios mašinas ant žaliosios vejos ir pasileidžiantys muziką kad kitam rajone būt girdėt? Gyventojai, vengiantys išsinešti šiukšles į konteinerį ir metantys jas tiesiog per langą, ar paliekantys išėję į kiemą? Kažkaip ir žalos gamtai čia niekas neįžiūri...

ar rupi kam

ar rupi kam portretas
daugiabuciu kiemuose besiveisiancios benames kates, myletoju seriamos kur sauna i galva,o po balkonais , langais ,vejose ,geliu darzeliuose niekada nesibaigianti ju ismatu smarve - zala ne tik gamtai bet ir gyventojams

Tik

Tik portretas
Tik asilas-ministras gali tip sugalvoti. Gal būtą konfiskuoti. Užteks ir 20 Lt tik kontrliukit o nemiegokit.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių