Quantcast

Organizatoriai apie mitingą Vilniuje: mūsų tikslas – priversti valdžią, kad ji dirbtų žmonėms

Penktadienį Vilniaus katedros aikštėje prasidėjo Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuojamas mitingas. Policijos duomenimis, šiuo metu Katedros aikštėje susirinkę maždaug 1,2 tūkst. asmenų.

Katedros aikštėje, jos prieigose, prie Seimo budi gausios policijos pajėgos.

Lietuvos simbolika pasipuošę susirinkusieji laiko plakatus su užrašais „Putinas = Lukašenka = Šimonytė, diktatorių vieta už grotų“, „Ar pasirašei referendumą?“.

Scena papuošta plakatais, skelbiančiais: „Mažiau Briuselio, daugiau sveiko proto!“, „Seimo narys be sąžinės, Tauta be ateities“, „STOP illegal immigration“, „Stop diktatūrai Lietuvoje“, „Sugrąžinkime LIETUVĄ tautai“, „Dž. Sorošą lauk iš Lietuvos!“.

„Mūsų reikalavimai visi nuo gegužės 15, kurie buvo nenagrinėti. Viskas lieka tas pats ir reikalavimai tik didėja“, – sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimundas Grinevičius.

Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas įsitikinęs, kad mitingas praeis ramiai.

„Taip, su policija viskas suderinta, bendras darbas, kiekvienas žingsnis suderintas“, – patikino jis.

Tuo metu paklaustas apie finansavimą renginiui, R. Grinevičius patikino, kad nei iš partijų, nei iš užsienio valstybių renginiui nebuvo skirta „nė lito“. „Finansavimas – nė vieno lito nėra nei partijos, nei Baltarusijos, nei Ukrainos. Ir kuris žurnalistų nori, gali atvykti pas mane, atspausdinti išrašą ir gali pasitikrinti“, – sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas.

R. Grinevičius sakė, kad galimybių pasas kaip mitingo akcentas pasirinktas pagal tai, „kas dabar žmonėms aktualiausia ir kur didžiausias pasipriešinimas“.

„Kad nuramintume visas aistras, reikia su tuo galimybių pasu kažką spręsti, o po to galime diskutuoti visais likusiais klausimais – nuo partnerystės, Stambulo konvencijos iki dabartinių problemų, o dabartines problemas matote pats – ir migracija, ir Sorošas“, – žurnalistams penktadienį Katedros aikštėje sakė R. Grinevičius.

„Mūsų tikslas yra priversti valdžią, kad ji dirbtų žmonėms“, – pridūrė jis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Ginčai dėl leidimų

Šeimų sąjūdis anksčiau siekė mitingą surengti prie Seimo, penktadienį šiam pradedant rudens sesiją, tačiau negavo leidimo rinktis prie parlamento po ankstesnio į riaušes peraugusio mitingo rugpjūčio mėnesį.

Vilniaus miesto savivaldybė leidimą renginiui davė nuo 10.30 iki 16 valandos.

Rugpjūčio 10 dieną apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę prie Seimo protestuodami prieš Vyriausybės tuomet planuotus ribojimus, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Protestas peraugo į riaušes, dėl jų sulaikyta keliasdešimt asmenų, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Lietuvos šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną planavo surengti mitingą prie Seimo, tačiau savivaldybė, persvarsčiusi anksčiau išduotą leidimą, nusprendė renginio neleisti.

Ji sprendimą argumentavo per dideliu mitinguotųjų skaičiumi ir žvalgybos perspėjimais apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę ir kitus galimus pavojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loni

Loni portretas
Tie, kurie purslojasi prieš mitingą, palaipsniui mutuojasi, todėl ardosi, kad vyksta sveikų žmonių mitingas prieš valdančiają šutvę.

Birutė

Birutė portretas
Tauta kovojo už tiesą,už nepriklausomybę ir ši vyriausybė turi dirbti tautai.O dabar ji paklusta lbgt ištvirkėlių rusataučiams.Čia visa beabejo yra esmė,kad mus nori nuolat diktuoti ir paversti paklusniais avinėliais.To tikrai nebus ir negali būti,nes daug metų kentėme jų diktatūros.Laikas vyriausybei atsistatidinti,laikas suprasti,kad mes juk esame dar tvirti kovoti už savo teises,Konstitucijoje aiškiai parašyta,kiekvienas turi ginti savo teises.

Maryte

Maryte portretas
Pirmiausia reikia buti ZMOGUMI !!!!!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių