Quantcast

Neries krantinėse policija plaukios kateriu

Policijos pareigūnai nuo birželio vidurio iki liepos 18 dienos Neries pakrantes ir paplūdimius stebės patruliuodami kateriu.

Taip policija sieks užtikrinti viešąją tvarką, poilsiautojų ir jų turto saugumą, sustiprinti  teisės pažeidimų prevenciją bei sumažinti vandens telkiniuose įvykstančių nelaimingų atsitikimų skaičių.

Patruliuoti kateriu Neries upe pareigūnai pradės birželio 13 dieną antrajame Valakupių paplūdimyje ir plauks iki Vingio parko pabaigos.

Ekipažą sudarantys penki pareigūnai stebės, ar poilsiautojai laikosi viešosios tvarkos, vandens transporto naudojimo, žmonių elgesio vandens telkiniuose, gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių. 

Tokių priemonių imtasi esą dėl to, kad policijos pareigūnams, užtikrinantiems viešąją tvarką bei žmonių saugumą poilsiavietėse, vaikų poilsio stovyklose ir kitose laisvalaikio praleidimo vietose, didelį susirūpinimą kelia didėjantis teisės pažeidimų skaičius.

Policinių priemonių metu nustatoma atvejų, kai plaukiojimo priemonėmis asmenys naudojasi nesilaikydami taisyklėse nustatytų reikalavimų, maudosi draudžiamose vietose ar draudžiamu laiku, vartoja alkoholinius gėrimus ir kitus svaigalus ar pasirodo neblaivūs prie vandens telkinių. 
Atokiau nuo poilsio vietų paliktos transporto priemonės tampa nusikaltimo objektais – vagiamos magnetolos, dokumentai ir kiti poilsiautojų palikti daiktai.

Birželio 12 dieną prasidėjusi prevencinė priemonė „Būk saugus vandens telkiniuose 2009“.


Šiame straipsnyje: Vilniaus policijaNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių