Quantcast

Neries krantinės skulptūrų puolimas kelia nerimą

Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga išplatino viešą laišką, kuriame išreiškė nerimą dėl, anot jų, pastaruoju metu valdininkų organizuojamos ir populistinės žiniasklaidos eskaluojamos kampanijos prieš iniciatyvą Neries pakrantėje įrengti šiuolaikinės skulptūros ekspoziciją.

Meno kūrėjų vardu pasirašęs Sąjungos pirmininkas Darius Gerasimavičius laiške teigia, kad puolami iškiliausių šiuolaikinių Lietuvos skulptorių Roberto Antinio, Mindaugo Navako ir Vlado Urbanavičiaus kūriniai.

„R. Antinio darbas kritikuojamas net jo nemačius, nes dar tik vykdomi jo montavimo darbai“, - pastebi D. Gerasimavičius.

Menininkų ir dailėtyrininkų pasirašytame laiške rašoma: „Nenuostabu, kad tokie įvykiai vyksta mieste, turinčiame apgailėtinas dailės edukacijos tradicijas: vis dar neturime Nacionalinės dailės galerijos, visuomenės informacijos priemonėse trūksta laidų, straipsnių, pristatančių šiuolaikinį meną plačiajai visuomenei, dailės edukacija vis dar suprantama kaip mokymas piešti, o ne suprasti meno kūrinį, sugebėti jį savarankiškai įvertinti“.

Menininkų teigimu, atsakomybę dėl to turėtų prisiimti ne tik mokyklos, bet ir įvairios kultūros institucijos bei žiniasklaidos priemonės.

„Mes palaikome meno kūrinių ant Neries kranto eksponavimo idėją ir siūlome statyti naujus darbus bei neskubėti demontuoti esamų skulptūrų. Verta palaukti, kol atslūgs emocijos ir atsiras erdvės visapusiškam Vilniaus miestovaizdžio meninių akcentų vertinimui“, - teigiama viešame tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių