Quantcast

Nelegalų namą sulygino su žeme ir už tai teks susimokėti savininkui

  • Teksto dydis:

Sostinės Pavilnių regioniniame parke po ilgiau nei dešimtmetį trūkusių procesų pagaliau nugriautas savavališkai pastatytas ir naudotas ne pagal paskirtį, o kaip gyvenamasis namas, ūkinis pastatas.

Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) teko imtis šios kraštutinės priemonės, kad būtų įvykdytas teismo sprendimas.

Teismas buvo įpareigojęs šio statinio statytoją per nustatytą laiką parengti projektą, suderinti jį su Verkių ir Pavilnių regioninių parkų direkcija ir gauti statybą leidžiantį dokumentą, kad galėtų pertvarkyti statinį iš gyvenamojo į ūkinį pastatą ir jį įteisinti. Teismo sprendime nurodyta, kad jeigu reikalavimas nevykdomas, savavališkas statinys turi būti nugriautas statytojo lėšomis.

VTPSI organizavus priverstinį griovimą, statytojas turės atlyginti daugiau kaip 11 tūkst. eurų išlaidas. Jos būtų gerokai mažesnės, jeigu pažeidėjas būtų pats įvykdęs teismo sprendimą.

Taip prieš mėnesį pasielgė Klaipėdos rajono gyventojas, po šešerius metus trukusių procesų priverstinio griovimo išvakarėse pats nugriovęs savavališkai pastatytą garažą. Jo pavyzdžiu pasekė kaimynas – jis irgi pats nugriovė greta nugriautojo garažo savavališkai pastatytą savo garažą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių