Quantcast

Neįgalieji nepatenkinti automobilių ženklinimo tvarka

Fotografuoji tariamą pažeidėją, tačiau paaiškėja, kad jis nieko bloga nepadarė. Taip vis dažniau nutinka su vairuotojais, automobilius statančiais neįgaliųjų vietose, mat jų automobilių ženklinimo tvarka – netobula.

„Pamatote automobilį neįgaliujų vietoje be neįgaliųjų ženklo -- nufografuokit ir nuotraukas siųskite į puslapį neigalieji.lt“, – tokia pilietinė akcija šiomis dienomis vėl įgavo pagreitį.

Tačiau minėto puslapio administratoriai sako sulaukiantys nemažai atsiųstų nuotraukų, kur užfiksuoti pačių neįgaliųjų automobiliai, o nuotraukos juk patenka ir policijos atstovams. Dėl to kalta nevykusi automobilių ženklinimo tvarka.

Specialus lipdukas ant automobilio nėra būtinas, tereikia už priekinio lango stiklo padėti specialią parkavimo kortelę – tokia tvarka neįgaliųjų atstovai nėra patenkinti.

„Dažnai žmonės fotografuoja mašiną, tos parkavimo kortelės nesimato. Kai pasikeitė ženklinimas, susipainioja“, – kalbėjo minėtą tinklapį administruojanti Lietuvos žmonių su negalia sąjungos atstovė Jurgita Masiulionytė.

„Dabar galiojanti automobilių ženklinimo tvarka nei gera, nei tobula. Kiekviena savivaldybė atskirai nustato tvarką, kur automobilius statyti galima. Viename mieste galima, kitame – jau reikia specialaus leidimo. Labai daug pasikeitimų ir mūsų žmonės pasimetę“, – sakė J.Masilionytė.

Juk už priekinio automobilio stiklo padėta kortelė nukrenta arba nuslysta. J.Masiulionytė siūlo neįgaliųjų automobilių ženklinimo taisykles tobulinti – pavyzdžiui, Vakaruose tai sprendžiama specialią kortelę su specialiu kodu kabinant ant priekinio stiklo veidrodėlio ir pan.

„Tai maždaug tokia kortelė kaip viešbutyje kabinama ant durų. Ir būtų iš visų pusių matoma. Dabar gi kortelę padėjus ji nuslysta, pasimeta“, – pasakojo žmonių su negalia atstovė.

Tačiau vairuojančių neįgaliųjų problemos tuo nesibaigia, mat kiekvienoje savivaldybėje automobilių statymo taisyklės yra skirtingos. Pasak J.Masiulionytės, Vilniaus mieste neįgalieji automobilius mokamose stovėjimo vietose gali statyti tik tie, kuri turi užsiklijavę specialų lipduką ir parkavimo kortelę.

Tuo metu Kaune dar reikia ir specialaus leidimo, kurį išduoda savivaldybė, jis vieneriems metams kainuoja 30 litų. Nuo 100 iki 300 litų – tokią baudą galite gauti, jei automobilį statote neįgaliesiems skirtoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
o tai rado problemą, negali priklijuoti ant galinio lango? Tikrai kažkoks absurdas

kaunietis

kaunietis portretas
Tai, kad Kaune jau kuris laikas nereikia papildomo leidimo

V

V portretas
Ar sunku Jums tuos ženklus užsiklijuoti? Turit išskirtines vietas, nemokamą stovėjimą, bei kitas lengvatas, tai gal užsiklijuokit ka?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių