Quantcast

Neblaivus vairuotojas nepaspruko nuo pasieniečių šuns

Pasienyje su Baltarusija nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų sprukusį neblaivų vairuotoją miške sulaikė tarnybinis vokiečių aviganis Rolfas. Paaiškėjo, kad bėglys jau anksčiau buvo netekęs teisės vairuoti.

Apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečių ekipažas tarnybiniu visureigiu vyko pasienio ruožu, Vilniaus rajono keliu Mostiškės - Buivydžiai.

Kirtimų kaimo prieigose staiga iš šalutinio kelio į pagrindinį prieš pat pasieniečių „Mitsubishi Pajero“ išvažiavo automobilis „Ford Orion“. VSAT pareigūnai jį prisivijo, susilygino, įjungė šviesos ir garso signalus bei pro atvirą langą šviesą atspindinčiu disku nurodė vairuotojui sustoti.

Šis nepakluso, padidino greitį ir netrukus nusuko į miško kelią. VSAT pareigūnai jį leidosi vytis, tačiau siaurame keliuke nebuvo galimybės bėglį aplenkti.

Po maždaug kilometro gaudynių „Ford“ vairuotojas suprato nepaspruksiąs, todėl staigiai sustojo, iššoko iš automobilio ir tamsoje nėrė į čia pat buvusią miško tankmę.
Privažiavusiame pasieniečių ekipaže buvo ir specialiojo būrio kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Rolfu.

Jam buvo duota komanda aptikti bėglį, o šuo paleistas karštais jo pėdsakais.

Tamsoje miške aptikti vairuotoją Rolfui neprireikė ir poros minučių - netrukus kinologas ir jo kolegos išgirdo šuns lojimą. Tai reiškė, kad jis užduotį įvykdė. Lojimo kryptimi atskubėję pasieniečiai miško tankmėje išvydo tokį vaizdą - išsigandęs bėglys gulėjo ant žemės po medžiu, šalia jį garsiai lodamas saugojo tarnybinis šuo.

VSAT pareigūnai automobilio vairuotoją sulaikė. Paaiškėjo, kad tai - vietinis 22-ejų gyventojas. Nuo jo sklido alkoholio kvapas - vyrui buvo nustatytas 1,64 promilės girtumas. Beje, teisė vairuoti jam jau buvo atimta anksčiau.

Specialiojo būrio pasieniečiai sulaikytąjį ir jo automobilį perdavė Vilniaus rajono policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių