Quantcast

Neatsiradus norinčių remontuoti Žaliojo tilto skulptūras, konkursas vėl pratęstas

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė vėl nesulaukė norinčių remontuoti sovietines Žaliojo tilto skulptūras Vilniuje.

Antradienį buvo numatytas jau kelis kartus pratęsto konkurso vokų atplėšimas, tačiau nebuvo gauta nė vieno pasiūlymo, BNS informavo savivaldybė.

Terminas, iki kada galima teikti pasiūlymus, vėl pratęstas - pasiūlymų bus laukiama dar dvi savaites.

"Konkursas pratęstas, bet greičiausiai jau paskutinį kartą", - BNS sakė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovė Inga Simanonytė.

Konkursas buvo paskelbtas rugpjūčio pradžioje, rugpjūčio pabaigoje numatytas vokų atplėšimas iš pradžių buvo nukeltas į rugsėjo vidurį, po to - spalio pradžią, dabar - spalio vidurį.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad laimėjusi bendrovė įsipareigos per dvejus metus atlikti kapitalinį skulptūrų remontą.

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, yra saugomas kultūros paveldo objektas. Vienoje iš skulptūrų, karių laikomos vėliavos smaigalyje, vaizduojamas kūjis su pjautuvu.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas "Projektstalkonstrukcija", tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Kritikai sako, kad skulptūros yra sovietinės propagandos dalis ir žeidžia žmones, kovojusius už Lietuvos išsivadavimą iš sovietų okupacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių