Quantcast

Neatsirado norinčių remontuoti Žaliojo tilto skulptūras

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės skelbtame konkurse, kuriame ieškota, kas galėtų suremontuoti prieštaringai vertinamas Žaliojo tilto skulptūras, neatsirado nė vieno dalyvio.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovė Inga Simanonytė BNS informavo, kad paraiškų teikimo terminas pratęstas trims savaitėms.

Jos teigimu, konkursu domėjosi vienas pretendentas, jis pateikė pastabas techninei specifikacijai, tačiau galiausiai nusprendė nedalyvauti konkurse.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad konkursą laimėjusi bendrovė įsipareigos per dvejus metus atlikti kapitalinį skulptūrų remontą.

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, yra saugomas kultūros paveldo objektas. Vienoje iš skulptūrų, karių laikomos vėliavos smaigalyje, vaizduojamas kūjis su pjautuvu.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas "Projektstalkonstrukcija", tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Kritikai sako, kad skulptūros yra sovietinės propagandos dalis ir žeidžia žmones, kovojusius už Lietuvos išsivadavimą iš sovietų okupacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių