Quantcast

Ne visi vilniečiai D. Grybauskaitę norėtų matyti prezidentūroje dar penkerius metus

Dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės pirmadienį paskelbtą siekį dar kartą kandidatuoti į Lietuvos prezidento postą vilniečiai įvertino dviprasmiškai.

„Gerai, kad dalyvaus, tačiau Dalios Grybauskaitės fanė nesu. Neaiški jos vykdyta užsienio politika, norėtųsi aiškesnės programos, aiškesnių užsienio politikos prioritetų“, - prezidentės nutarimą siekti antros kadencijos vertino Gedimino prospektu ėjusi Irma.

Prezidentės užmojį teigiamai įvertino ir tvarką mieste palaikantis Algis.

„Už D. Grybauskaitę jau buvau balsavęs. Ji gerai kovoja su korupcija, stengiasi, kiek gali“, - teigė vyras.

„Labai teigiamai. Ypač peržvelgus į apie kandidatavimą jau paskelbusių politinių veikėjų sąrašą. Juk pas mus maža rinka, mažai tinkamų žmonių. Pagrindinis prezidentės pliusas – jos patirtis, išsilavinimas ir socialinis statusas. Lygių jai nėra. Prezidentės nuopelnas – ir bendra Europos politika strateginiu valstybės mastu“, - nuomonę išsakė vilnietis Ričardas.

Vyras pajuokavo nežinantis tik kam labiau padėkoti už įveiktą krizę – prezidentei ar tuometiniam premjerui Andriui Kubiliui. D. Grybauskaitę jis išskyrė dėl bendro šalies stabilumo palaikymo – ir ekonomine ir socialine prasme. Tačiau antrąją prezidento Valdo Adamkaus kadenciją vyras išskyrė kaip tragediją.

„Išskirčiau ir prezidentės nebendravimą su politinėmis partijomis. Ji laikosi bendros valstybės pozicijos, - teigė Ričardas, pridurdamas, kad ir praėjusiuose prezidento rinkimuose balsavo už D. Grybauskaitę.

Centre sutikta Nijolė – kitokios nuomonės.

„Vertinu blogai. Tikrai už D. Grybauskaitę nebalsuosiu. Pagrindinė jos problema – praeitis. Per daug ji keitė kailiuką. Nežinau, kaip ja gali palaikyti konservatoriai, kurių dauguma – Sąjūdžio veikėjai“, - griežtą nuomonę išsakė moteris.

„Neigiamai. Autokratiniai žmonės man nepatinka. O dar kai prezidentas sau prisiima nuveiktus darbus, kuriuos turi įvykdyti premjeras, valstybės politikai galas. Nebūna juk dviejų premjerų šalyje“, - teigė pietų skubėjęs Rolandas.

„Visa jos politika ir charakteris moteriškas. Gerai vertinu jos užsispyrimą, o ir geresnio kandidato už ją nematau“, - teigiamas prezidentės savybes vardino Romas.

„Ji – mažiausiai blogas pasirinkimas“, - nuomonę išsakė prie taksi vairo sėdintis Rokas.

„Matote geresnį kandidatą? Jos nuveiktus darbus vertinu teigiamai. Ne viskas juk nuo prezidentės priklauso“, - įsitikinusi Sofija.

Sutiktieji Gintarė ir Andrius dabartinės šalies vadovės žingsniui pritarė. To esą buvo laukta ir tikėtasi.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netikiu

netikiu portretas
kad vilniečiai, visas jaunimas ir studentija, inteligentai ir apskritai išsilavinę gyventojai balsuotų ne už D.Grybauskaitę. Gal taip norėtų kokie sovietiniai atmatos, lenkai, Lietuvos priešai, bet tik ne lietuvių tauta.

žinoma

žinoma portretas
kad ne visi, pvz., lenkų gaujos plius ruskių rezidentai. Čia rašinėjantis V.Ladas su savo draugeliais, kuriems kremlius moka už šlykščius komentarus ir skelbiamas melagystes. Aišku, kad bus tokių, kurie eis paskui paleckiuką, balsuos už socdemą ar žaliąjį-raudonąjį balsį. Todėl visai tautai reikia susitelkti ir vieningai balsuoti už D.Grybauskaitę, kuri nenusileidžia nei rusijai, nei lenkijai ir reikalauja lygių teisių bendraujant, ne taip, kaip mūsų liaudies atstovai, kurie lankstosi maskvai, lenkijai, bet visada gauna į dantis. D.Grybauskaitę vertina ES, jos autoritetas daug lemia kalbant apie ES subsidijas Lietuvai. Sakiau ir sakysiu - mes visi sovietiniai produktai, bet vieni nuėjo Lietuvos keliu, kaip D.Grybauskaitė, kiti gi,manau, kaip V.Ladas, balsys, visokie socdemai ar sovietiniai prokurorai, ar seimūnai, garbstantys kolūkius ar mokantys nugvelbti iš valstybės kišenės, kaip uspaskichas, ar surengiantys grėsmingų pasekmių referendumą -rusiškos deržavos keliu.

Regis

Regis portretas
p. V. Ladai, nors tepi savo fekalijomis kitus, bet pats eini už Kremlių. Prazidentė visada gynė Lietuvą. Kremliui - Prezidentė didelė rakštis, O pats eini prieš ją. Išvada - esi Kremliaus bendražygis.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių