Quantcast

Ne visi „Air Lituanicos“ keleiviai atgavo pinigus

  • Teksto dydis:

Per numatytą terminą nespėta gražinti pinigų už įsigytus ir nepanaudotus oro bendrovės "Air Lituanica" bilietus visiems juos rezervavusiems keleiviams. Bendrovė, kuriai šiuo metu iškelta bankroto byla, dar negrąžino pinigų už maždaug tūkstantį rezervacijų. Trečiosios eilės kreditoriais tapusiems žlungančios oro vežėjos klientams yra nedaug vilties atgauti pinigus, rašo "Lietuvos žinios".

"Air Lituanica" bankroto administratoriaus bendrovės "Baklis" įgaliotas asmuo Rimgaudas Jacevičius pateikė duomenis, kad bendrovė sulaukė kreipimųsi dėl pinigų už daugiau kaip 5 tūkst. užsakymų grąžinimo - maždaug 900 tūkst. eurų. Pinigai grąžinti už daugiau kaip 4 tūkst. rezervacijų - suma viršija 873 tūkst. eurų. Vis dėlto tai reiškią kad dar už maždaug tūkstantį užsakymų pinigai klientams negrąžinti.

Advokatų profesinės bendrijos Judickienė ir partneriai "Jurex" advokatas, bankroto administratorius Marius Tamošiūnas, įvertinęs situaciją neslėpė, kad šių asmenų galimybės atgauti pinigus gana mažos. Mat keleiviai pateks tik į trečiąją kreditorių eilę. Jiems pinigai bus skirstomi tik tuomet, kai bus visiškai padengti pirmoje eilėje esančių darbuotojų ir antroje eilėje esančios "Sodros" bei kitų mokesčių institucijų kreditoriniai reikalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių