Quantcast

Naujosios Vilnios memorialą ketinama sutvarkyti dar šiemet

Pirmadienį Vilniaus meras Artūras Zuokas, Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos valdybos pirmininkas Jonas Burokas bei tremtinių atstovė Stasė Šibakovskienė apžiūrėjo memorialą bei aptarė artimiausius darbus.

Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memoriale, virš traukinio fragmento, prie kurio kasmet vyksta Trėmimo minėjimo renginiai, ketinama įrengti plieno ir stiklo konstrukcijas, kurios apsaugotų traukinį nuo lietaus ir sniego. Taip pat bus įrengtas apšvietimas, sutvarkyta aplinka, paremontuotas garvežys ir vagonai.

Anot Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos valdybos pirmininko Jono Buroko, savivaldybės iniciatyva yra labai sveikintina, nes memorialas šiuo metu yra veikiamas gamtos ir jį būtina užkonservuoti ir taip išsaugoti ateities kartoms.

Pasak tremtinių atstovės Stasės Šibakovskienės, anksčiau ne kartą buvo kreiptasi į miesto vadovus ir kalbėta apie poreikį tvarkyti memorialą, tačiau realų dėmesį šiam paminklui pradėta rodyti tik šios kadencijos metu.

„Koks svarbus šis memorialas, galite pajausti apsilankę čia vykstančiuose birželio 14-osios renginiuose. Džiugu, kad sostinės meras ėmėsi spręsti šio istorinio paminklo išsaugojimo klausimą“, - sakė S.Šibakovskienė.

1940-1941 m. iš Naujosios Vilnios geležinkelio stoties į Sibirą tremtin buvo vežami pirmieji lietuvių, lenkų ir kitų tautybių žmonės. Po Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memoriale kasmet birželio 14d. vyksta Trėmimo minėjimo renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nowa Wileika

Nowa Wileika portretas
Tas garvežys yra tapęs asocialių asmenų išgertuvių vieta - vakarais prie jo eiti gali būti pavojinga. Šaligatvis, esantis šalia garvežio įrengtas nesutvarkius leidimų, t.y. nelegaliai - pvz. dabartiniame miesto plane parodyta, kad šalia garvežio yra kelias, o ne šaligatvis kaip yra iš tikrųjų.... Būtų gerai, kad miesto valdžia sutvarkytą aplinką tuo pačiu sutvarkytų ir teisiškai, nes dėl to kaimynams kyla problemų.... Apšviesti tą vietą irgi būtų puiku, nes dabar vietinė policija į iškvietimus dėl chuliganiško elgesio nereaguoja ir net neatvyksta......

dede

dede portretas
Zuokelis rinkimams ruosiasi,po rin kimu nebereikes jokiu popso akciju
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių