Quantcast

Naujo policijos pastato Vilniuje statybos kainuos 14 mln. eurų

Valstybės įmonė Turto bankas ir bendrovė „Infes“ pasirašė sutartį dėl policijos administracinio pastato statybų Vilniuje darbų, kuriuos žadama užbaigti per 15 mėnesių.

Projektas bus pradėtas įgyvendinti iškart pasirašius sutartį, ketvirtadienį informavo Turto bankas. „Infes“ pasirinkta iš 6 įmonių, kurios dalyvavo rangos konkurse.

Sutartimi numatytų rangos darbų vertė – 14,34 mln. eurų

Visiškai naują pastatą Sietyno gatvėje sudarys 5,3 tūkst. kv. m A++ energetinės klasės administracinė dalis su specialios paskirties patalpomis bei dviejų lygių 4,5 tūkst. kv. m ploto požeminė automobilių aikštelė, jis iš dalies pats save aprūpinantis elektros energija – ant stogo planuojama įrengti saulės jėgainę.

Naujajame pastate bus sukurta 560 šiuolaikinius reikalavimus atitinkančių darbo vietų, jame įsikurs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Policijos departamento padaliniai.

Taip pat bus sutvarkyta greta esanti transporto infrastruktūra: įrengta dviejų juostų važiuojamoji dalis, dviračių bei pėsčiųjų takai.

„Tai išskirtinis ir didžiausios apimties projektas iš visų Turto banko planuojamų įgyvendinti 2022–2023 metais“, – sakė Inga Liutkevičiūtė, Turto banko Turto strategijos ir plėtros departamento direktorė.

Projektas finansuojamas parduodant nenaudojamas policijos patalpas ir pastatus. Tarp tokių šiais metais aukcione už 1,57 mln. eurų parduotas buvęs Vilniaus rajono policijos komisariato pastatas, esantis Herkaus Manto g. 4, Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad visi policininkai bėga iš policijos

Tai kad visi policininkai bėga iš policijos portretas
kam jo reikia , Balotaitei vienai ?

Alis...

Alis... portretas
ką?... į seną pastatą jau netelpa?...

Žilvinai Ručy

Žilvinai Ručy portretas
Pusgalvi ar skiri kas yra koncesija (Kauno VPK už kurį išmokės per keliolika metų) nuo statybų kai pinigus iš karto reikia padėti ant lėkštutės kaip Vilniuje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių