Quantcast

Naujiena pasaulyje: Vilniaus širdyje – restoranas dviem

Vilniuje ruošiamasi įgyvendinti iki šiol negirdėtą idėją – atidaryti restoraną, skirtą… dviem asmenims. Būsimo restorano vadovė teigė, kad tai – vienintelis toks restoranas ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

Jau antrus metus Vilniuje trumpai viešėjęs restoranas „Dinner in the sky“, šiemet net penkias dienas į dangų kėlęs sostinės gurmanus, atrodo, netrukus turės ir konkurentą. Bent jau idėjos originalumo požiūriu: jame pietauti ar vakarieniauti galės tik du žmonės.

Būsimo restorano „Foveri“ vadovė Iryna Hannova neatskleidė konkrečios jo vietos, tik užsiminė, kad restoranas stūksos tarp Vilniaus centro ir senamiesčio. Tikėtina, kad šią originalią vietą bus galima rasti Vašingtono skvere, netoli Lukiškių aikštės.

Būsimo naujo restorano sprendimas kiek netikėtas: jo dizainas ir erdvė bus pritaikyta tik dviem asmenims. „Mūsų restoranas bus skirtas poroms, kurios yra įsimylėjusios ir nori savo laiką praleisti kartu nepaprastai gražioje bei romantiškoje vietoje“, – pasakojo I.Hannova.

Lankytojai rezervacijas galės atlikti internetu, pasirinkdami jiems palankią dieną ir valandą. Kainos čia priklausys nuo restorane praleistų valandų skaičiaus, be abejo, įsimylėjėliai turės mokėti už vietą ir už patiekalus. Tačiau visas būsimas personalas aptarnaus tik tuos du žmones. „Mes stengsimės kuo geriau pasirūpinti savo klientais, bet be jokio nepageidautino įkyrumo“, – tikino „Foveri“ vadovė.

Naujo ekstravagantiško restorano koncepcija, pasak I.Hannovos, nesutrukdys patogumui. Virtuvė čia bus kiek tradiciškesnė – europietiška. Klientai galės išvysti nemažą vynų ar kitų gėrimų pasirinkimą. Restorano „Foveri“ vadovė tikisi, kad jų klientais taps žinomi Lietuvos žmonės, politikai, verslininkai, meno žmonės ar tiesiog susituokusios poros, norinčios praleisti laiką tête-à-tête.

„Norime, kad viskas būtų idealu, tad atsidaryti mes neskubėsime. Planuojame tai padaryti tik rugsėjį ar spalį. Žinome, kad ruduo yra tas laikas, kai dauguma žmonių švenčia svarbius savo gyvenimo įvykius. Taigi, mes norime sukurti dovaną ką tik susituokusioms poroms“, – pasakojo I.Hannova.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai teigė, kad įmantrios koncepcijos restoranas leidimą veikti yra gavęs trejiems metams – šiuo metu laiko liko iki 2015 m. lapkričio – ir leidimas išduotas tik vasaros sezonui. Tačiau yra galimybė, kad restoranas gaus leidimą veiklą vykdyti ir visus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių