Quantcast

Sostinėje pradėjo veikti du nauji Vilniaus miesto krizių centro padaliniai vaikams

  • Teksto dydis:

Sostinėje pradėjo veikti du nauji bendruomeniniai Vilniaus miesto krizių centro padaliniai vaikams, penktadienį pranešė savivaldybė.

Pastarieji galės priimti iki aštuonių iš tėvų ar globėjų paimtų vaikų. Šie padaliniai įsikūrė Pilaitėje ir Verkiuose.

„Paėmimas iš tėvų ar globėjų ir įprastos aplinkos, net jei ji nesaugi ir žalojanti, vaikui yra didžiulis stresas. (...) Nuo šiol vaikai pateks į jaukią, šeimynišką aplinką, kurioje jais rūpinsis šios srities specialistai, psichologai“, – sakė Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Vilniaus miesto krizių centras – pirmoji įstaiga, į kurią patenka vaikai, kai jų tėvams laikinai apribojamos teisės ir jų negali prižiūrėti artimi giminaičiai, emociniais ryšiais susiję asmenys ar budintys globėjai.

Šiuose namuose vaikai apgyvendinami iki trijų mėnesių. Per tą laiką vaiko teises ginanti institucija priima sprendimus dėl tolesnės jo priežiūros: grąžinti vaiką tėvams ar ieškoti jam globėjų, nustatyti globą.

Įsigyti šiuos būstus Vilniaus miesto savivaldybei kainavo apie 694 tūkst. eurų.

Iki šiol laikino apgyvendinimo paslauga vaikams buvo teikiama didesnėse patalpose – jose vienu metu galėjo būti apgyvendinta iki 20 vaikų.

S. Žiūros nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Keisti kai kurių žmonių komentarai, vaikai niekada nėra paimami iš tvarkingų šeimų, net ir iš tų kurie turi kažkokių problemų. Jie atimami tik iš ten, kur tiems vaikams tikrai yra nesaugu, jais nesirūpinama ir pan. Susidaro toks įvaizdis, kad būtent tokie "tėveliai" labai reiškiasi komentaruose po tokiais straipsniais. Geriau mažiau reiškitės čia, o daugiau dirbti eikit šeimos labui.

O aš laukiu

O aš laukiu  portretas
OI aš laukiu kada gi pasigirs pirmi šūviai . Patikėkit jie tikrai bus tai laiko klausimas

O DAR VEIKIA TAS...NAUJOVIŠKAS?

O DAR VEIKIA TAS...NAUJOVIŠKAS? portretas
Ten, kur vaikai randa "labai pedagogišką metodą" - indų daužymą. Ten, kur diegiama vaikams ne GĖRIS, GROŽIS, o NEAPYKANTA ir ŽIAURUMAS.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių