Quantcast

Naujas valdžios planas – 4,5 tūkst. vietų futbolo stadionas Žvėryne

Vyriausybė svarsto galimybių studiją, numatančią, jog Vilniaus Žvėryno mikrorajone galėtų atsirasti 4,5 tūkst. vietų futbolo stadionas.

Kaip pranešė Vyriausybė, pirmadienį ši studija buvo pristatyta Vyriausybės kanceliarijoje.

Pagal atliktos studijos rezultatus, sklype prie I. J. Kraševskio gatvės, netoli Šolomo Aleichemo gimnazijos galėtų būti projektuojamas 4,5 tūkst. žiūrovų vietų UEFA III kategorijos futbolo stadionas, kuriame vyktų nacionalinio ir tarptautinio lygio futbolo varžybos.

Šios išvados, pasak pranešimo, padarytos įvertinus UEFA keliamus reikalavimus III kategorijos futbolo stadionams, turimą žemės sklypą, žvalgomųjų geologinių tyrimų rezultatus ir kitus aspektus.

Šiuo metu sklypą su stadionu valdo biudžetinė įstaiga Lietuvos sporto centras.

„Tikimės, kad šis sprendimas dėl tarptautinius kriterijus atitinkančio stadiono miesto centre įrengimo leis siekti vis aukštesnių rezultatų“, – pranešime teigia Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas.

Galimybių studijoje pabrėžiama, kad stadionas visų pirma būtų pasiekiamas pėsčiomis, o šalia aikštės būtų įrengtos tik būtinos mašinų stovėjimo aikštelės personalui ir žaidėjams. Taip pat, šioje vietoje projektuojant tik futbolo stadioną, vilniečiams galėtų būti praplėsta šalia stadiono esanti rekreacinė zona.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos sporto centras futbolo stadiono vystymo šioje vietoje idėją žada pradėti įgyvendinti jau šiemet, rengiant investicinį projektą, o kitąmet būtų pradedami rangos darbai.

Svarstoma, kad stadiono statybos darbai galėtų būtų baigti 2023 metais.

Naują, UEFA standartus atitinkantį nacionalinį stadioną su kita sporto ir laisvalaikio infrastruktūra iki šiol svarstė statyti Vilniaus savivaldybė, tačiau projektas stringa įsivėlus į ginčus dėl koncesijos su Vyriausybe ir kitomis valstybės institucijomis.

Kaune po pertraukos spalį taip pat planuojama atnaujinti Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dzidulis

dzidulis portretas
Nebus nei šito stadiono

pinigu

pinigu portretas
yra tankams futbolui ir mafijai tik ne /runkeliams';

Anonimas

Anonimas portretas
o ten prie upes visa laika buvo stadionas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių