Quantcast

Naujas tiltas per Vilnelę sostinėje – po metų

Sostinės savivaldybė sako sieksianti, kad naujas pėsčiųjų tiltas Užupyje per Vilnelę būtų nutiestas jau po metų, juo dviratininkai ir pėstieji turėtų pasiekti naujus takus, vedančius į Pavilnių regioninį parką.

Savivaldybė šiuo metu ieško, kas nugriaus avarinį senąjį tiltą, jungiantį Polocko ir Kranto gatves – jo vietoje ir iškils naujasis. Tiltas griaunamas rekonstruojant juo einančią šiluminę trasą.

Planuojama, kad palei Vilnelę Užupyje bus nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas, tiltas bus apšviestas. Sklype tarp Maironio, Aukštaičių, Paupio, Zarasų ir Polocko gatvių pakrantes planuojama apsodinti medžiais, bus įrengti laiptai su turėklais, suoleliai, šiukšliadėžės ir kiti mažosios architektūros elementai, poilsio bei vaikų žaidimo aikštelės. Greta netoliese esančių Bernardinų kapinių ketinama įrengti apžvalgos aikštelę.

Savivaldybės teigimu, viso projekto vertė siekia apie 1,6 mln. eurų, didžiąją dalį – 1,4 mln. – sudarys Europos Sąjungos lėšos.

Vilniaus savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Linas Bartusevičius sako, kad naujasis tiltas bus pradėtas demontuoti jau vasaros pradžioje, užbaigus visas viešųjų pirkimų procedūras.

 


Šiame straipsnyje: vilnelėtiltasUžupis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar nepastatė, o jau ardys!

Dar nepastatė, o jau ardys! portretas
"vedėjas Linas Bartusevičius sako, kad naujasis tiltas bus pradėtas demontuoti jau vasaros pradžioje"

Pervadinkim Vilnią į Vilnelę!

Pervadinkim Vilnią į Vilnelę! portretas
Kaip gražu, kad Vilnią visąlaik ir visur vadiname Vilnele! Būtų gerai perimti vilniečių pavyzdį ir visas Lietuvos upes vadinti mažybiškai (umenšitelno-laskatelno): Nerele, Žeimėnele, Nemunėliu, Dubysėle, Šventojėle ir t.t. Nereikia atsisakyti gražios sovietmečio praktikos, kai visos girdyklos turėjo malonius ausiai pavadinimus: Berželis, Vėjelis, Pušelė, Apynėlis ir pan. Vilniečiai bent su Vilnele laikosi šios tradicijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių