Quantcast

Naujajam VU Senatui vadovaus prof. D. Pociūtė-Abukevičienė

  • Teksto dydis:

Naujos kadencijos Vilniaus universiteto (VU) Senatas trečiadienį rinkosi į pirmąjį posėdį, kurio metu buvo išrinktas Senato pirmininkas.

Iš posėdyje dalyvavusių Senato narių balsų dauguma nuspręsta vadovavimą naujajai Senato sudėčiai vėl patikėti prieš tai šias pareigas ėjusiai prof. dr. Dainorai Pociūtei-Abukevičienei.

Renkant VU Senato pirmininką iš viso balsavo 35 posėdyje dalyvavę Senato nariai. Už prof. D. Pociūtės-Abukevičienės kandidatūrą balsavo 27 naujieji Senato nariai. Du biuleteniai buvo sugadinti, po tris balsus gavo į šias pareigas taip pat kandidatavę dr. Nerija Putinaitė (VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas) ir prof. Rimantas Vaicekauskas (VU Matematikos ir informatikos fakultetas).

Pasak naujai perrinktos Senato pirmininkės, jai šios pareigos anksčiau buvo netikėtas iššūkis, suteikęs daug patirties, o antrą kartą išreikštas Senato narių pasitikėjimas - dar labiau įkvepia darniai siekti bendrų tikslų.

VU Senato pirmininkas renkamas slaptu balsavimu iš Senato narių daugiau kaip pusės posėdyje dalyvaujančių Senato narių balsų dauguma.

Kandidatus į Senato pirmininko pareigas siūlė naujos kadencijos Senato nariai. Kad pasiūlytas narys būtų įtrauktas į kandidatų sąrašą, tam pritarti turėjo dar bent vienas Senato narys ir savo sutikimą kandidatuoti patvirtinti į pareigas siūlomas atstovas.

Pirmajame naujos kadencijos Senato posėdyje jis išrenkamas visam naujo VU Senato įgaliojimų laikui - ketveriems metams.

Pasak VU pranešimo, trečiadienio posėdžio metu taip pat buvo išrinkti ir slaptu balsavimu patvirtinti naujosios Senato pirmininkės pavaduotojai - prof. Darius Abramavičius (VU Fizikos fakultetas) ir doc. Arūnas Mickevičius (VU Filosofijos fakultetas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

lunaroux

lunaroux portretas
Labas Aš esu prancūzų tautybės verslininkas. Mes bendradarbiaujame su keliais mikrofinansų atstovais Prancūzijoje, Aš kreipiuosi į jus dėl reklamos mūsų finansų tarnybos mes esame grupė finansinių ekspertų, galinčių jums pasiūlyti pasiruošę tiems, kam reikia, ir paprastomis sąlygomis, kurios daro tavo gyvenimą lengvesnį.   Aš siūlau savo paslaugas sąžiningiems žmonėms, kurie turi reikia finansinės paramos arba pelningo verslo sukūrimo arba numatyti geresnę ateitį procentais 2% per metus pagal reikalavimą mail: lunaroux92@gmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių