Quantcast

Nauja atsiskaitymo už atliekas tvarka galios metus

Vilniaus miesto valdžia jau šią savaitę ketina pasirašyti sutartį su konkursą laimėjusia bendrove „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai", kuri per porą mėnesių turi parengti naują atliekų tvarkymo projektą. Iki to mieto taryba ketina patvirtinti laikinąją atliekų surinkimo ir atsiskaitymo už paslaugą tvarką mieste, kuri galios iki kitų metų.

Viešųjų pirkimų tarnyba atmetė bendrovės „Savvin" skundą, esą Vilniaus miesto savivaldybė neskaidriai vykdė viešąjį pirkimą dėl konsultanto komunalinių atliekų tvarkai parengti. Mat tam pasirinktas neskelbtinų derybų būdas. Derybų kviestos penkios bendrovės, tačiau „Savvin" tarp jų nebuvo.

Gavusi palankią Viešųjų pirkimų tarnybos išvadą Vilniaus miesto savivaldybė jau šią savaitę ketina pasirašyti sutartį su mažiausią kainą pasiūliusia bendrove „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai". Ši per porą mėnesių turi parengti komunalinių atliekų tvarkymo projektą. Bendrovės paslaugos miestui kainuos apie 75 tūkst. litų.

Bendrovės parengtą projektą vėliau svarstys Vilniaus miesto taryba. Sostinės valdžia tikisi, kad naujoji atliekų surinkimo ir paslaugos apmokestinimo tvarka įsigalios nuo kitų metų pradžios.

„Būtų labai gerai, jeigu suspėtume. Tačiau gali užtrukti projekto svarstymas taryboje, vėliau teks skelbti konkursus, kuris atliekų vežėjas kurią miesto teritoriją prižiūrės. Pats realiausias variantas, kad nauja tvarka įsigalios nuo kitų metų liepos 1-osios, bet mes norime tai padaryti kuo greičiau, nes dabartinė tvarka nėra teisinga gyventojų atžvilgiu", – sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Kitą savaitę Vilniaus mieto taryba ketina patvirtinti laikinąją atliekų surinkimo ir atsiskaitymo už paslaugą tvarką mieste. Ji galios iki kitų metų, kol bus parengta ir patvirtinta nauja komunalinių atliekų tvarkymo ir atsiskaitymo už paslaugą tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių