Quantcast

Nacionalinės koncertų salės statybos brangs 30 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Architektai pateikė galutinį Nacionalinės koncertų salės projektą – jei jam bus pritarta, daugiafunkcis meno centras ant Tauro kalno galės priimti aukščiausio lygio klasikinės muzikos atlikėjus, o Lietuvos orkestrai turėtų geros akustikos sales ir repeticijoms, ir koncertams.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, jog statybos dėl išaugusių kainų brangs 30 mln. eurų iki 104 mln. eurų (be projekto priežiūros išlaidų). Pradedant projektuoti salę 2020 metais preliminariai skaičiuota, kad komplekso statyboms prireiks 74 mln. eurų.

„Tarptautinį architektūros konkursą laimėjusi ispanų architektų studijos „Arquivio architects“ idėja po daugelio tobulinimų ir konsultacijų su visuomene bei ekspertais tapo projektu. Tikimės, kad dar šįmet projektas gaus kompetentingų institucijų pritarimą ir tada jau – statybos leidimą“, – pranešime sakė Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

„Tolesni etapai – finansavimo užsitikrinimas ir rangos darbų pirkimas. Dėl to jau kalbamės ir su Kultūros ministerija, ir su Vyriausybe“, – pridūrė jis.

Didžioji koncertų salė su japonų „Nagata Acoustics“ suprojektuotais sprendimais talpins iki 1,6 tūkst. žmonių. Ji bus pritaikyta klasikinės muzikos koncertams – su scena ir orkestro duobe. Tokio dydžio akustinės salės Lietuvoje nėra.

Mažojoje salėje bus 500–900 vietų, ji bus skirta įvairių meno žanrų pristatymui. Trečioji „Tautos namų“ salė bus skirta konferencijoms, ekspozicijoms, renginiams ir edukacinei veiklai.

Komplekse bus įrengta ir repeticijų salė. Viduje numatyta vietos meno ekspozicijoms, bendradarbiavimo ir darbo erdvėms, restoranui, kavinėms, patalpos darbuotojams ir atlikėjams.

Šalia koncertų salės bus sodas su lauko meno ekspozicija, apžvalgos aikštelė, kavinė. Bus įrengta požeminė 54 automobilių ir 15 autobusų aikštelė.

Bendras Nacionalinės koncertų salės komplekso plotas sieks apie 23,8 tūkst. kv. metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Oi prajuokino, oi negaliu... Kas tame, arabu valdomame, Vilniuje darosi? Tos ndvi budos neturetu bendrai tiek kainuoti, o jos pabrango dar tiek... Kur STT?

.

. portretas
Fuj lenkyne žada statyti ir dar tiek pareikalaus daug pinigų iš biudžeto jau geriau tos pinigus paskirstytų pencininkams arba stiprinant ekonomika o ne šitą pastatą statant

skiep

skiep portretas
ar tikrai butinas tas objektas dabar???????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių