Quantcast

Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka mini 95-metį

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka švenčia 95-metį.

Ta proga Nacionalinėje filharmonijoje trečiadienį vyks iškilmingas minėjimas, o Seime - konferencija apie bibliotekų vaidmenį informacijos, mokslo ir kultūros politikoje.

Seimo rūmuose rengiamoje konferencijoje ekspertai iš užsienio šalių dalysis patirtimi ir diskutuos apie bibliotekų vaidmenį bei iššūkius Europos Sąjungos (ES) politikos kontekste.

Pranešimus skaitys Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Turkijos ir Kataro atstovai, pranešė Nacionalinė biblioteka.

Vakare filharmonijoje buvusius ir esamus Lietuvos nacionalinės bibliotekos darbuotojus sveikins premjeras Algirdas Butkevičius, kultūros ministras Šarūnas Birutis, užsienio svečiai.

Be to, filharmonijoje veiks Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos 95-mečiui skirta dailės paroda iš bibliotekos meno kūrinių kolekcijos.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įkurta 1919 metais. Tai pagrindinė šalies viešo naudojimo mokslinė biblioteka, atliekanti ir parlamentinės bibliotekos funkcijas.

Pernai jos fonduose buvo 6,62 mln. vienetų 1,77 mln. pavadinimų leidinių. Biblioteka turėjo 10,7 tūkst. registruotų vartotojų, o ją praėjusiais metais aplankė 111,9 tūkst. žmonių.

Bibliotekoje dirba 496 darbuotojai, iš jų 365 yra profesionalūs bibliotekininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių