Pereiti į pagrindinį turinį

Mykolo Biržiškos gimnazijoje vietiniai sudaro mažumą

2013-04-24 20:55
Mykolo Biržiškos gimnazijoje vietiniai sudaro mažumą
Mykolo Biržiškos gimnazijoje vietiniai sudaro mažumą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Justiniškėse esanti Mykolo Biržiškos gimnazija laikoma viena geriausių Lietuvoje. Tačiau pačių justiniškiečių joje mokosi nedaug.

M. Biržiškos gimnazijos direktorius Valdemaras Kaupinis sako, kad kalbėti apie moksleivius justiniškiečius būtų sunku. Esą Justiniškėse gyvenantys moksleiviai sudaro vos dešimtadalį mokinių, jei ne mažiau.

„Prieš kokius penketą ar septynetą metų justiniškiečiai iš septynių, kiekvienais metais komplektuojamų klasių, sudarydavo maždaug porą klasių. Vėliau šis skaičius sumenko. Dabar justiniškiečiai neturi, matyt, tos vadinamosios paprastos daugumos“, – teigė jis.

Apie patį rajoną direktorius daug pasakyti negalėtų: „Mes gana akademiškai orientuojamės. Taip sakant, pagal savo paskirtį.“

V.Kaupiniui į akis šiame rajone krinta vienybės trūkumas.

„Justiniškių bendruomenės, seniūnijos viena kita iniciatyva, bendrų švenčių organizavimai čia tai įsiplieskia, tai išnyksta. Kartais susidarom tokį įspūdį, kad tai galbūt labiau reikalinga patiems organizatoriams užsirašyti atliktą darbą. O ar jie iš tiesų suburia bendruomenę? Ar jie reikalingi bendruomenei? Ar jie aktualūs bendruomenei? Na, tai daugiau retoriški klausimai, į kuriuos atsakymo nelabai rasčiau“, – kalbėjo jis.

Vienos geriausių Lietuvoje mokyklų vadovas tvirtina pastebintis iniciatyvių, geranoriškų žmonių, tačiau yra ir tokių, kurie nesirūpina rajonu ir aplink gyvenančiais žmonėmis.

„Iš visų, tiek iš kitų, tiek iš mūsų, matyt, stinga geranoriškumo, siekio kontaktuoti. O gal kartais laiko“, – svarstė V.Kaupinis.