Quantcast

MRU šiemet į valstybės finansuojamas vietas pakvietė tris kartus daugiau pirmakursių

  • Teksto dydis:

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) paskelbė 2020 metų oficialius kvietimų studijuoti bakalauro studijų programas Lietuvos aukštosiose mokyklose papildomo priėmimo etapo rezultatus. Rugsėjo 4 d. buvo išsiųsta 1430 kvietimų studijuoti universitetuose, t. y. 2,4 karto daugiau nei 2019 metais (585).

Mykolo Romerio universitetas (MRU) – didžiausias socialinių mokslų universitetas šalyje – šiemet dar labiau sustiprino pozicijas: beveik 30 proc. daugiau stojančiųjų, palyginus su praėjusiais metais, pirmu numeriu pageidavimų sąraše nurodė būtent MRU. Šiais metais į valstybės finansuojamas vietas MRU pakvietė net 383 stojančiuosius – t. y. tris kartus daugiau – palyginus su praėjusiais metais.

Pagal LAMA BPO duomenis, 2020 m. abiturientų skaičius Lietuvoje mažėjo 24 667 (2019 m. – 26 081), bet stojančiųjų skaičius į aukštąsias mokyklas padidėjo 9,8 proc. (2020 m. – 29 431, 2019 m. – 26 793 prašymų). Paskelbti LAMA BPO kvietimų studijuoti duomenys rodo, kad šiais metais MRU tarp visų didžiausių valstybinių Lietuvos universitetų padarė didžiausią proveržį, pritraukdamas studentus, pasiekęs žymiausią procentinį pokytį – palyginus su 2019 metais kvietimų studijuoti valstybės finansuojamose vietose skaičius išaugo net 271 proc. MRU šiemet taip pat 5 proc. išaugo ir išsiųstų kvietimų studijuoti valstybės nefinansuojamose vietose skaičius, nors universitetas ir pakėlė minimalų konkursinį balą. Tarp būsimųjų MRU pirmakursių populiariausios yra Teisės ir kriminalistikos, Komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros bei Psichologijos programos.

Šiais metais MRU pasirinko 41 proc. daugiau šimtukininkų nei pernai.

MRU vicerektorės akademiniams reikalams prof. dr. R. Valutytės teigimu, tai išties puikus rezultatas, įvertinus ir tai, kad šiais metais tiek valstybės finansuojamoms, tiek nefinansuojamos vietoms – buvo taikomas vienodas minimalus slenkstinis stojimo balas 5,4 (2019 m. valstybės nefinansuojamoms vietoms buvo taikomas 5 balų slenkstis).

„Į MRU priimti studentai ženkliai peržengė Švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatytą minimalaus stojamojo balo kartelę. Talentingi abiturientai, gavę aukščiausius įvertinimus brandos egzaminų metu, rinkosi iš geriausių universitetų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio aukštosiose mokyklose. Šiais metais MRU pasirinko 41 proc. daugiau šimtukininkų nei pernai. Be to, konkuruojame ne tik nacionaliniu, bet ir tarptautiniu mastu. Kokybiškų tarptautiškų studijų strategija pasiteisina“, – tikino prof. dr. R. Valutytė.

„MRU įvertinimai tarptautinėje erdvėje ir aukšti mokslo rezultatai socialinių mokslų srityje stiprina pasitikėjimą MRU studijų kokybe nacionalinėje erdvėje. Mūsų universitetas aukštai vertinamas tarptautiniu mastu, jau antrus metus iš eilės „QS World University Rankings by Subject“ reitinge patenka tarp 300 geriausių pasaulio universitetų teisės kryptyje, sėkmingai su kitais užsienio universitetais įgyvendina jungtines studijų programas, laimi tarptautinius mokslo ir studijų projektus“, – sakė prof. dr. R. Valutytė.

Augo ir pirmakursių magistrantūros programose skaičius

Šiemet džiugina ir priėmimo į magistrantūros studijas skaičiai. Norinčių studijuoti magistrantūros programose Mykolo Romerio universitete skaičius taip pat ženkliai augo. Pateiktų prašymų skaičius šiemet augo virš 30 proc., pakviestųjų studijuoti skaičius didėjo 13 proc., o pasirašiusiųjų sutartis – daugiau kaip 19 proc. palyginus su 2019 metais.

Tarptautinių studentų skaičius – stabilus

Užsieniečių norinčių studijuoti MRU prašymų gauta net 43 proc. daugiau nei 2019 m. Universitetas atnaujino studentų pritraukimo strategiją ir rinkodarą – siekiant pritraukti geriausius studentus iš viso pasaulio, šiais metais atlikta dar griežtesnė atranka – įtraukti papildomi motyvaciniai potencialių studentų pokalbiai. MRU vicerektorė rezultatus vertina teigiamai: „COVID-19 akivaizdžiai koreguoja studentų planus visame pasaulyje. Visgi nepaisant šio iššūkio, įstojusių į MRU užsieniečių skaičių pavyko išlaikyti tokį patį kaip ir praėjusiais metais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

na tai kad tiek pusdebiliu ant lietuvos

na  tai kad  tiek  pusdebiliu  ant lietuvos portretas
siai dienai jau nebeliko.....matomai teks MRU is afrikos , venesuelos, xoxoliandijos vezt ,,,lietuvius,,, su lietuviskom saknim tarpukojy ir mokyt rasyt ir suteikt issilavinima uz lietuvos mokesciu moketoju pinigus ,,,,kepant,, naujus korumpuotus kysininkus....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių