Quantcast

Per mokytojų streiką mokiniai žiūrėjo filmą

Vilniaus Simono Stanevičiaus vidurinėje mokykloje nuo 9 val. vyksta įspėjamasis mokytojų streikas. Portalo 1diena.lt žurnalistų kalbinti mokytojai paneigė informaciją esą jie planavo išeiti į gatves.

Pamokos mokykloje prasidėjo įprasta tvarka - nuo 8 val. Pirmajai pamokai pasibaigus, prasidėjo streikas. Jo metu kiekvienas mokytojas sprendė, kaip užimti mokinius.

Lietuvių kalbos mokytoja Jūratė Bakutienė teigė, kad ugdomoji veikla 2 valandas nebus vykdoma.

„Pavyzdžiui, mes su vaikais žiūrim filmą “Dievų miškas", - sakė mokytoja. Anot jos, visi mokiniai apie streiko priežastis, tikslus ir uždavinius buvo informuoti iš anksto.

Į mokyklą sugužėjo nemažai žurnalistų, apie streiko tikslus pasakoja profsąjungų atstovai.

„Streikas buvo organizuotas pagal visus įstatymus ir suderintas su valdžia. Sutarta, kad visose mokyklose streikas vyks nuo 9 iki 11 val., tačiau mokytojai įsipareigojo atsakyti už mokinių saugumą“, - sakė mokyklos profsąjungos pirmininkė, vokiečių kalbos mokytoja Gražina Malaiškevičienė.

Streike dalyvauja visi mokykloje dėstantys mokytojai, nors kai kurie jų nėra profsąjungos nariai.

Kadangi pirmų-penktų klasių mokiniai šiuo metu atostogauja, todėl jų mokytojai nedalyvauja streike.

Streikuojantiems pedagogams bus mokamas įprastas atlyginimas. Streikuotojai reikalauja keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis. Jei šie reikalavimai nebus įvykdyti, pedagogai planuoja skelbti terminuotą streiką.


Šiame straipsnyje: mokytojaišvietimasstreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių