Quantcast

Mokytojų namuose - koncertas S. Mykolaičiui atminti

Jau tapo tradicija kiekvienų metų kovo mėnesį Vilniaus mokytojų namuose surengti dainuojamosios poezijos koncertą, skirtą aktoriaus, režisieriaus, bardo Sauliaus Mykolaičio atminimui.

Prieš trejetą metų iš gyvenimo pasitraukusio menininko atminimą savo dainomis, skambėsiančiomis kovo 6 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje, pagerbs jo bičiuliai, kolegos Saulius Bareikis, Marius Jampolskis, Agnietė Laurinaitytė, Gediminas Storpirštis, Mindaugas Ancevičius, Ieva Narkutė, Ričardas Mikalajūnas, Jonas Talandis, Andrius Bialobžeskis. Koncerte taip pat dalyvaus ir aktoriaus dukra Justė Mykolaitytė. Jie atliks savo, o taip pat publikai primins žinomiausias S. Mykolaičio dainas.

Praeitų metų pabaigoje leidykla „Baltos lankos” išleido antrą, papildytą „Bardų knygos” leidimą. Pagrindinis šios knygos papildymas – S. Mykolaičio kūrybos publikavimas.

Skaitytojai čia ras ne tik jo populiariausių dainų „Užrakintas dangus”, „Nieko nepasakyta”, „Nemiga”, „Kiemsargis”, „Arbata”, „Kalėdos”, „Karklė”, „Matrica”, „Balta diena”, „Debesys” tekstus, jų melodijas, ritmiką, tempą, harmonines funkcijas, bet ir akordų pirštuotes grojant gitara.

Čia apie S. Mykolaitį mintimis dalinasi aktorius bei bardas G. Storpirštis, teatrologė Daiva Šabasevičienė, režisierius Evaldas Jaras. Šio koncerto metu ši knyga bus plačiau pristatyta.

Vilniaus mokytojų namų rengiamuose dainuojamosios poezijos svetainės autoriniuose koncertuose 2002 metais S. Mykolaitis debiutavo kaip šio žanro atlikėjas. Pirmasis, nedrąsus koncertas buvo pradžia į jo, kaip bardo, šlovę.

Vėlyvesniuose koncertuose publika tikrai nešykštėjo jam dėmesio. Jis buvo populiarus atlikėjas, o jo sukurtas dainas į savo repertuarą yra įtraukę daugelis skirtingų kartų bardų. Nuo 2007 m. birželio mėnesį, Dainuojamosios poezijos svetainės sezono pabaigos koncerte įteikiama S. Mykolaičio vardo premija ir statulėlė už ryškiausią dainuojamosios poezijos debiutą. Turime du laureatus – Ievą Narkutę ir Mindaugą Ancevičių. Šios premijos iniciatorius aktoriaus brolis Darius Mykolaitis. Dalis surinktų lėšų už šio penktadienio koncertą irgi atiteks būsimam minėtos premijos laureatui.


Šiame straipsnyje: Mokytojų namaimykolaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių