Quantcast

Mokslo metų pradžios proga – nauji pažintiniai Vilniaus maršrutai vaikams

  • Teksto dydis:

Alternatyvaus Vilniaus pažinimo platforma „Neakivaizdinis Vilnius“ kviečia naujus mokslo metus pasitikti įdomiai – pasisemti įkvėpimo naujam žinių sezonui ir atgaivinti per vasarą snūstelėjusius pažinimo „raumenis“.

Pristatomi naujas maršrutas ir pažintinis žaidimas vaikams, kurie gali tapti puikia rugsėjo 1-osios  pramoga visai šeimai. Kadangi Mokslo ir žinių diena yra šventė, šeimų su vaikais Vilniaus turizmo informacijos centre lauks dovanos naujiems mokslo metams, informuoja Vilniaus savivaldybė.

„Mokslo ir žinių dienos proga norime priminti, kad jūsų miestas irgi yra mokytojas – alsuoja žiniomis, istorijomis ir nuolat siūlo pažinti. Pasirūpinome, kad vaikams ir jų tėveliams Vilnius padėtų sužadinti aktyviam mokymosi sezonui reikalingas savybes – naujas  „Neakivaizdinio Vilniaus” maršrutas „Aukštyn galvą!” privers ieškoti pastogėse pasislėpusių architektūros detalių ir primins Vilniaus istoriją, per Užupį ir Paupį vedantis žaidimas „Išeik į kiemą“ suaktyvins pamokoms labai svarbų pastabumą, o grynas oras atpalaiduos ir pagerins koncentraciją. Kviečiame mokytis ne tik Vilniuje, bet ir iš Vilniaus!” – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vadovė Sonata Griškienė.

Netikėti atradimai pakėlus galvą

„Neakivaizdinio Vilniaus“ hitu tapęs maršrutas „Aukštyn galvą!” nuo šiol turi antrąją dalį, sukurtą specialiai šeimoms su vaikais. Ant namų stogų ir bokštelių – aibė įdomių detalių. Įsižiūrėjus galima sužinoti, nuo kada stovi pastatas arba kas jį pastatė. O gal ten tiksi seniausias laikrodis ar istorijas pasakoja nematytos skulptūros ir kiti dekoratyviniai elementai? Visa tai surasti, įsižiūrėti ir patyrinėti galima keliaujant maršrutu šeimai „Aukštyn galvą!”, prieinamu svetainėje neakivaizdinisvilnius.lt.

Nauji žaidimai Vilniaus rajonuose ir dovanos

Rugsėjo 1-osios proga pasirodė trečiasis „Išeik į kiemą“ žaidimas vaikams. Šįkart jis kviečia tyrinėti Užupio ir Paupio rajonus. Specialus leidinys yra nemokamas, jį galima pasiimti Turizmo informacijos centre ir keliauti tiesiai į žaidimo trasą, prasidedančią Užupyje. Žaidime laukiančios užduotys skatins 6–12 metų vaikus mąstyti, pastebėti detales juos supančioje aplinkoje, gilinti žinias apie mieste esančius objektus ir domėtis savo rajonu. Daugiau informacijos apie naująjį į Užupį ir Paupį kviečiantį žaidimą, bei pirmuosius – Naujamiesčio ir Žvėryno – leidinius rasite čia.

Visi užsukę leidinių pasiimti į Vilniaus turizmo informacijos centrą (Pilies g. 2), rugsėjo 1-3 d. sulauks siurprizo Mokslo ir žinių dienos proga – „Neakivaizdinio Vilniaus“ įsteigtų dovanų naujiems mokslo metams.


Šiame straipsnyje: Vilniusmaršrutaivaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių