Quantcast

Mokslo ir enciklopedijų leidimo centras jungiamas prie M. Mažvydo bibliotekos

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) pavaldus Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras bus reorganizuojamas ir prijungtas prie Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. Tokiam ministerijos siūlymui trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Visas reorganizavimo procedūras planuojama baigti iki 2023 m. sausio 1 d.

„Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro prijungimas prie didžiausios Lietuvos bibliotekos, atsižvelgiant į jai keliamus veiklos tikslus, leis efektyviau panaudoti centro sukauptas ekspertines žinias ir kompetenciją toliau plėtojant enciklopedinę veiklą. Šiandien kokybiškos enciklopedinės informacijos svarba visuomenei, susiduriančiai su internete pateikiamos informacijos gausa, stiprėjančiais dezinformacijos srautais, ypač aktuali“, – pranešime spaudai sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Kaip pabrėžia Lietuvos nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atlieka daug svarbių funkcijų, reprezentuojančių išskirtinai platų veiklų spektrą. „Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro integravimas neabejotinai prisidės prie didesnės enciklopedijų sklaidos nacionaliniu lygmeniu, platesnio vartotojų rato kūrimo, operatyvaus aktualiausios informacijos panaudojimo“, – pranešime sako direktorius.

Pažymima, kad Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras yra vienintelė tokia įstaiga Lietuvoje, turinti kvalifikuotų specialistų kolektyvą, galintį rengti ir leisti originalias universaliąsias (visuotines ir regionines) bei specialiąsias (šakines) enciklopedijas, ir sukaupusi didelę šio darbo patirtį. Šiuo metu centre dirba 37 darbuotojai.

Šio reorganizavimo tikslas – sumažinti biudžetinių įstaigų skaičių, optimizuoti jų veiklą, racionaliau naudoti materialinius, finansinius ir žmogiškuosius išteklius, efektyviau panaudoti Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro sukauptas ekspertines žinias ir kompetenciją plėtojant enciklopedinę veiklą, paremtą įvairių šaltinių duomenimis (archyvų, muziejų, valstybinių ir visuomeninių institucijų bei organizacijų, interneto šaltinių) ir grindžiamą glaudžiu bendradarbiavimu su įvairiomis institucijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių