Quantcast

Moksleivių darbai laukia visuomenės įvertinimo

Savanorystės projekto „Kam to reikia?!“ ir „Architektūros [vaikų] fondo“ organizuojamoms kūrybinėms dirbtuvėms apkeliavus visą Lietuvą, skelbiami originaliausio moksleivių sukurto maketo rinkimai tema „Vieta, kurioje užaugęs norėčiau dirbti.“

Praėjusią savaitę Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio mokyklų moksleiviai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kurių metu vaikai drauge su vietos verslo atstovais diskutavo apie draugiškos ir motyvuojančios darbo aplinkos svarbą ir iš antrinių žaliavų gamino įsivaizduojamos idealios darbo vietos maketus.

„Dirbtuvių metu moksleiviai nestokojo originalių idėjų, įkvėptų mokslinės fantastikos, ekologijos bei įžymių pasaulio vietų. Vaikai modeliavo dangoraižį su futbolo aikšte ant stogo, oro uosto terminalą su Pizos ir Eifelio bokštais, pinigais lyjantį namą bei roboto formos pastatą su moderniais žiemos sodais. Džiugu, kad kūrybinės dirbtuvės atskleidė mokinių kūrybiškumą, o pokalbiai su savo miesto kompanijų atstovais padėjo sužinoti, kokie veiksniai formuoja darbo aplinką jų įmonėse“, – sako vienos iš projekto „Kam to reikia?!“ iniciatorių – telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“, socialinės atsakomybės ir paramos projektų vadovė Rasa Petruškevičiūtė.

Moksleivių sukurtų idealios darbo aplinkos modelių nuotraukos patalpintos socialiniame tinkle „Facebook“, grupėje „Kam to reikia?!“. Visą savaitę čia vyks atviras balsavimas už originaliausią maketą. Balsuoti galima čia: http://www.facebook.com/pages/Kam-to-reikia/266653546690399.

Apie profesinės savanorystės projektą „Kam to reikia?!“

Mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ ir banko „Swedbank“ inicijuotas ilgalaikis projektas „Kam to reikia?!“ padeda mokykloms susitikti su įvairių sričių profesionalais, dalintis žiniomis ir kartu kurti praktines pamokas mokiniams. Šis projektas skirtas skatinti profesinę savanorystę mokyklose bei kelti mokinių motyvaciją mokytis. Daugiau informacijos kamtoreikia.lt.

Apie „Architektūros [vaikų] fondą“

„Architektūros [vaikų] fondas“ yra savanoriška Všį „Architektūros fondo“  iniciatyva, kurianti ir įgyvendinanti architektūros edukacijos programas vaikams bei šeimoms. Jų tikslas – mus supančios aplinkos suvokimo, kūrybiškumo ir asmeninės atsakomybės ugdymas. Daugiau informacijos: archfondas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

barborke liuks

barborke liuks portretas
barborke rulit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių