Quantcast

Mokomųjų bendrovių mugėje – nuo muilo iki kartoninių baldų

Ketvirtadienį Vilniuje vyksta didžiausia ir paskutinė šiais mokslo metais mokinių mokomųjų bendrovių mugė. Joje savo idėjas pristato ir originalios produkcijos įsigyti siūlo net 60 mokinių bendrovių iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Šakių, Švenčionių rajono ir kt.

Miesto centre – dešiniojoje Neries krantinėje įsikūrusio „Swedbank“ administracinio pastato fojė – šurmuliuojančioje mugėje gausu įvairiausių dirbinių ir pasiūlymų. Čia galite rasti ir unikalių papuošalų, pagamintų ne tik iš medžiagos, karoliukų, bet ir stiklo, aksesuarų, knygų skirtukų, molio dirbinių, korėtų žvakių ir daug kitų dalykų.

Arbatos mėgėjų akį iškart patraukia kauniečių sukurti „Tyfrendai“ (arbatos draugai - aut.past.) – arbatžolėms sudėti skirti tinkleliai su iš maistinio plastiko pagamintais itin smagiais žmogeliukų formos laikikliais.

Priartėjus prie vieno stendo ant staliuko matyti vienas šalia kito išsirikiavę kokosais kvepiančių keksiukų, taip pat šokolado, braškių formos ir kvapo muiliukai. Juos savo rankomis gamina Lietuvos edukologijos universiteto studentai.

„Tai natūrali produkcija. Muilas  „Korys“ pagamintas iš ramunėlių ir medaus – puikiai minkština ir švelnina odą. Kokosiniame muile yra kokosų aliejaus, taigi šiuo muilu galite atnaujinti savo odą. Yra ir kramtomosios gumos kvapo muiliukų, šokolado plytelė, braškinis muiliukas su džiovintomis braškių sėklomis. Jis skirtas delnams šveisti“, - apie gaminius pasakojo Edvardas ir pridūrė, kad be visa ko, tai gali būti puiki dovana Mamos dienos proga, taip pat – ir puošni vonios interjero detalė.

Tarp mokinių mokomųjų bendrovių yra ir ekologiškai gyvensenai neabejingų jaunuolių. Vieni tausojančių gamtą – šiauliečiai, Juliaus Janonio gimnazijos trečiokai. Jie iš nebereikalingo spalvoto stiklo gamina unikalius rankų darbo papuošalus ir knygų skirtukus. „Šia veikla pradėjome užsiimti, kai mokykla gavo krosnį, skirtą stiklui lydyti. Pasiūlė mokytoja, direktorius labai palaikė, radome verslo partnerį ir ėmėmės veiklos“, - pasakojo viena komandos narių Ligita.

Prie aplinkos išsaugojimo prisideda ir kita bendrovė: klaipėdiečiai iš perdirbto kartono gamina verslo dovanas, interjero detales ir net... baldus.

Mugėje apsilankė ir švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Pasidomėjęs parduodamais gaminiais, ministras pagyrė jaunuolių idėjas ir darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių