Quantcast

Mitingas atšauktas, bet riaušių tebebijoma (atnaujinta)

Vasario 3 dieną prie Seimo turėjęs įvykti Smulkiųjų verslininkų asociacijos organizuojamas mitingas yra atšaukiamas. Tačiau policija ir Viešojo saugumo tarnyba įvykius Vilniuje antradienį stebės itin atidžiai.

Įkalbėjo ministras

Mitingo atšaukimą ketvirtadienį po susitikimo su ūkio ministru Dainium Kreiviu patvirtino Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė.

Verslininkai apsisprendimą atšaukti mitingą motyvuoja tuo, kad Vyriausybė ištesėjo pažadą ir parengė memorandumą, kuriame žadama išpildyti smulkiųjų verslininkų reikalavimus – pakeisti sveikatos draudimo mokesčio taikymą, turguose neįvesti kasos aparatų, nenaikinti verslo liudijimų.

Ministerija ir smulkieji verslininkai sutarė, kad individuali veikla pagal verslo liudijimus su supaprastinta be kasos aparatų apskaita neturi būti naikinama. Pasirašytame memorandume siūloma išbraukti iš individualios veiklos rūšių sąrašo ne rūšis, o porūšius, neatitinkančius individualios veiklos pagal verslo liudijimą sampratos.

Neramumai vis dar tikėtini

Atšaukus vasario 3-osios mitingą, daugelio planuotų saugumo priemonių neprireiks. „Sankcionuotas, tvarkingas mitingas - teisėtas žmonių nuomonės reiškimo būdas. Bet buvo nerimo dėl galimų nesankcionuotų veiksmų. Atšaukus mitingą, išauga tikimybė, kad nebus ir galbūt planuotų nesankcionuotų veiksmų“, - portalui sakė vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio patarėjas Ričardas Slapšys.

Tačiau specialiosios tarnybos bus pasiruošusios tramdyti galimus neramumus, mat mitingo atšaukimas toli gražu negarantuoja, kad antradienis sostinėje bus ramus. „Tiek policijos, tiek Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai visada pasiruošę užkirsti kelią galimiems neramumams. Sakyti, kad jie dabar atsipalaiduos ir turės išeiginę dieną, tikrai nesakysime, - juokavo R.Slapšys. - Specialiosios priemonės, kurios buvo rengiamos saugumui mitingo metu užtikrinti, nebus reikalingos: nereikės aptverti Seimo teritorijos ir pan. Tačiau niekas negali paneigti, jog vasario 3-ajai ruošėsi nusikalstamos struktūros arba iš anksto riaušėms pasiruošę asmenys. Ir mitingo atšaukimas neleidžia daryti šimtaprocentinės prielaidos, kad tie, kurie buvo nusiteikę veikti nesankcionuotai, savo ketinimų neatsisakys."

Ministro patarėjo žodžiais, vasario trečioji išlieka „šiek tiek padidinto stebėjimo“ diena.


Šiame straipsnyje: mitingasriaušės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių