Quantcast

Mįslinga mirtis Lukiškių kalėjime dar neišaiškinta

Kalėjimų departamento vadovybė vis dar laukia medicinos ekpertų išvadų, dėl ko Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime mirė 56 metų nuteistasis.

Už netikrų mokėjimo instrumentų, skirtų atsiskaityti ne grynais pinigais, gaminimą ir neteisėtą disponavimą jais bei sukčiavimą nuteistas vyras kameroje buvo rastas negyvas balandžio 14 dienos vidurdienį.

Pasak Kalėjimų departamento Viešųjų ryšių skyriaus vyresniosios inspektorės Viktorijos Butkienės, į Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo priėmimo-paskirstymo skyrių nuteistasis buvo atvežtas iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Patalpoje, kur vyras buvo vienas, jam pasidarė bloga. Tai pastebėjęs budėtojas nedelsdamas iškvietė Sveikatos priežiūros tarnybos darbuotoją, tačiau šis tik konstatavo nuteistojo mirtį.

Kalėjimų departamentas kol kas neatkleidžia, ar tardymo izoliatoriuje miręs vyras buvo anksčiau teistas. Taip pat neviešinama ir mirusiojo sveikatos būklė. „Duomenys, susiję su fizinio asmens sveikata, taip pat informacija apie asmens teistumą yra laikomi ypatingais asmens duomenimis ir tokią informaciją draudžiama tvarkyti“, - paaiškino Kalėjimų departamento atstovai.

Anot jų, šiuo metu laukiama medicinos ekspertų išvadų, kurios galbūt atskleis paslaptingos mirties aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių