Quantcast

Ministrė tikisi, kad VVT vadovai ir streikuojantys darbuotojai ras kompromisą

Pirmadienį prasidėjęs Vilniaus viešojo transporto darbuotojų streikas nėra be pagrindo, sako socialinių reikalų ir darbo ministrė. Monika Navickienė teigia tikinti, kad įmonės vadovų ir profesinių sąjungų derybose bus rastas kompromisas.

„Mano įsitikinimu, darbuotojų streikas nėra be pagrindo. Klausimai, kuriuos kelia darbuotojai, yra svarbūs ir rimti“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė M. Navickienė, Aido Gedvilo paklausta, ar ministerijai pavaldžios institucijos ėmėsi vairuotojų darbo ir poilsio sąlygų vertinimo. 

„Ar tiesiog stebite situaciją ir laukiate, ką pasakys teismas, nagrinėjantis darbdavių ieškinį prieš vairuotojus“, – klausė parlamentaras.

Mano įsitikinimu, darbuotojų streikas nėra be pagrindo. Klausimai, kuriuos kelia darbuotojai, yra svarbūs ir rimti.

M. Navickienė sakė tikinti, kad derybos duos rezultatų ir darbdaviai atsižvelgs į darbuotojų reikalavimus. Vis dėlto ji pabrėžė, kad kai kur nusileisti turi ir darbuotojai.  

„Iš abiejų pusių tas įsiklausymas turi atsirasti. Streikas yra kraštutinė priemonė, kuri turėtų būti naudojama spręsti tam tikriems nesutarimams“, – tvirtino ministrė.

Neterminuotą streiką Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai pradėjo pirmadienį, įmonės administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos. Į sostinės gatves pirmosiomis dienomis neišvažiavo daugiau kaip pusė autobusų.

Iki šiol nepasiekus progreso derybose, streikas tęsiasi ir ketvirtadienį, po pietų abi pusės ketina vėl sėsti prie derybų stalo.

Iki šiol abi šalys kaltino viena kitą neieškant sutarimo, nors įžvelgė ir teigiamų poslinkių derybose.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kompromisas : dulkink per sikna, bet tik puse koto

O ministre

O ministre portretas
nejunta savo atsakomybes uz vergove,klestincia jos "ukyje"!? Tai kam tada reikia tos ministres,jei uz nieka neatsako!?

Tefteliai

Tefteliai portretas
"Ministre" tikisi... Cha cha cha...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių