Quantcast

Ministras: linkiu Vilniaus savivaldybei pagaliau išspręsti klausimą dėl P. Cvirkos paminklo

Kultūros ministras Simonas Kairys tikisi, kad lūkesčių jau šiais metais nukelti sostinės centre esantį Petro Cvirkos paminklą turinčiai Vilniaus valdžiai galiausiai pavyks užbaigti šį procesą.

„Linkiu jiems visokeriopos sėkmės šitą klausimą pagaliau išspręsti. Tarpininkaujame šioje visoje istorijoje, kad su paminklu būtų elgiamasi pagarbiai, kad jis atsidurtų viename iš muziejų. Manau, kad Vilniaus savivaldybė pajėgi tai padaryti“, – prieš Vyriausybės posėdį atsakydamas į žurnalistų klausimus sakė S. Kairys.

ELTA primena, kad Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas praėjusią savaitę aiškino, jog savivaldybės administracijai nebereikia laukti jokių patvirtinimų iš Vilniaus politikų. Todėl jis tikisi, kad paminklą gali pavykti nukelti dar šiais metais.

„Labai spėlioti ir prognozuoti nelabai ką ir reikia. Politiniai sprendimai yra priimti, jokių tvirtinimų daugiau kaip ir nereikia. Dabar yra pasirengimo stadija, kelios detalės yra atviros. Jas pabaigus derinti, visos prielaidos yra, kad jau artimiausiu metu tas paminklas bus nuimtas. Kad ir šiemet turbūt tikrai yra realu“, – Eltai praėjusią savaitę teigė V. Benkunskas.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba rugsėjo viduryje priėmė sprendimą nukelti sostinės centre esančio rašytojo P. Cvirkos paminklą. Už projektą, įpareigojantį savivaldybės administraciją imtis atitinkamų veiksmų dėl paminklo nukėlimo, balsavo 34 Tarybos nariai, 3 balsavo prieš, dar 6 susilaikė.

„Petro Cvirkos paminklas turi būti nukeltas ir teisės aktų nustatyta tvarka perduotas Lietuvos Respublikos valstybės nuosavybėn“, – rašoma rezoliucijoje dėl P. Cvirkos paminklo.

Šiuo dokumentu sostinės taryba savivaldybės administracijos direktoriui pavedė parengti ir teikti Tarybai svarstyti sprendimų projektus dėl paminklo nukėlimo įgyvendinimo.

Prie diskusijų dėl P. Cvirkos paminklo nukėlimo savivaldybės politikai grįžo po to, kai rugpjūčio 24 d. buvo priimtas Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos sprendimas išbraukti šį objektą iš Kultūros vertybių registro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
Geriausia P.Cvirkos vieta yra Grūto parkas .

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Švanc'berg  \\\\\\.....////// portretas
Matyt su patrijarchu ne kas,jei taip spaudžia palaisvinti vietą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių