Quantcast

Ministerija Vilniaus metro siūlo nepripažinti ypač svarbiu projektu

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nepritarė Seimo nutarimo projektui dėl Vilniaus metro pripažinimo ypač svarbiu projektu.

Neigiamą išvadą pernai gruodį jau pateikė ankstesnės kadencijos Ministrų kabinetas, tačiau naujo  Seimo valdyba šiemet pakartotinai kreipėsi į Vyriausybę, BNS pranešė Susisiekimo ministerija.

Pasak jos, Vilniaus savivaldybė nėra priėmusi sprendimo dėl metro poreikio, o tai yra būtina sąlyga Seimui pripažįstant projektą ypatingos valstybinės svarbos projektu. Savivaldybė teigia taip pat nepritarianti Seimo narių iniciatyvai.

Praėjusios kadencijos 32-iejų įvairioms frakcijoms priklausančių Seimo narių parengtame nutarimo projekte siūloma pripažinti Vilniaus metropoliteno projektą ypatingos valstybinės svarbos projektu ir pasiūlyti Vyriausybei pradėti jo įgyvendinimą.

Parlamentas 2018 metų rudenį priėmė Metropoliteno įgyvendinimo įstatymą ir sudarė sąlygas privatiems investuotojams imtis metro statybų. Jų reglamentavimas įsigaliojo 2020 metų pradžioje. 

Metro rėmėjai yra sakę, kad Vilniuje nusprendus tiesti metro linijas, būtų atvertas kelias šimtų milijonų eurų vertės investicijoms, jis miestą išlaisvintų iš spūsčių.

Tačiau metro kritikai teigė, kad statybos neatsipirks, metro naudosis nedaug žmonių, statybos pakenks paveldui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonus

Jonus portretas
Ne metro reikalingas, o tramvajus. Kitaip jokiu sansu spustis panaikinti.

Vavavum

Vavavum portretas
Vilniui reikia paaugti bent iki 800 tūkstančių, kad apsimokėtų metro. Antraip, reikės rinkti pinigus iš pensininkų ir kitų, kad padengtų nuostolius.

pirma

pirma portretas
pasistatykit milijonu aferu stadiona nacionalini,,, antra tegul futbolo aikstynus susitvarko trecia issiveskite nuotekas i savo snipiskes ir aplinkinius isplestus rajonus, zmones net nuoteku sistemu neturi deta visokias vietines kas ten zino kaip ten jos priziurimos... ketvirta susitvarkykike kiemus daugiabuciu,,, penkta, baikit tas korpupcijjas savivaldybeje, teko girdeti kad ten ima pinigu tie kas prie architekturos savivaldybeje uz planus, leidimus ir t.t...nezinau ar cia tiesa, turi tuo dometis zurnalista ir vsd... vat tada, tada tik tada snekekite apie kazkokius metro, neveltui vilnieciai jau bega is to vilniaus i palanga, klaipeda ir t.t....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių