Quantcast

Ministerija iš Gariūnų statuso kol kas neatima

Užsimojusi atimti iš Gariūnų valstybei svarbaus ekonominio projekto statusą, Ūkio ministerija tik sujudino vandenis ir nepasiekė tikslo.

„Verslo žinios“ trečiadienį rašo, jog dabar Gariūnų valdytojai per teismą kol kas nesėkmingai bando priversti ministeriją perimti valstybės įsipareigojimus, nes teisę verslo parką kontroliuoti Vyriausybė jai jau suteikė.

„Ūkio ministerija aktyviai dalyvauja sprendžiant klausimus, susijusius su Gariūnų ekonominiu projektu. Taip pat pažymime, kad teismas nustatė ir nurodė sprendime, kad Ūkio ministerija elgėsi teisėtai, o bendrovės - aplaidžiai“, - teigia Ūkio ministerija.

Pernai spalį Vyriausybė pakeitė savo 2005 metų nutarimą ir jau Ūkio ministerijai pavedė kontroliuoti šio projekto įgyvendinimą, tačiau neįpareigojo jos priimti sprendimų dėl sutarties pakeitimo.

Naudodamasi jai suteiktomis galiomis, Ūkio ministerija ėmė intensyviai domėtis Gariūnuose vykdoma veikla ir sulaukė atkirčio. Ministerija skubėjo - dar nebuvusi patvirtinta kontroliuojančia Gariūnų šalimi, paprašė šio verslo parko valdytojus užpildyti pateiktą formą, raštu informuoti, kaip įgyvendinamas projektas.

Atsakymo negavo, prašytų dokumentų - taip pat, valstybės institucijų atstovai nebuvo įleisti į Gariūnų teritoriją akivaizdžiai įvertinti, ar vykdomi darbai atitinka projektą.

Esminis klausimas Ūkio ministerijos teigimu, dokumentų ji negauna iki šiol.

Gariūnų valdytojų nuomone, tik būdama sutarties šalimi ministerija galėtų juos gauti. Kad tokia šalimi Ūkio ministerija taptų, reikalingas arba Vyriausybės nutarimas, arba teismo sprendimas. Vyriausybė šiuo klausimu tyli, o teismai tebevyksta.

Išankstiniais Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) duomenimis, vien per pastaruosius 18 mėnesių Gariūnų turgaus prekiautojai nesumokėjo daugiau kaip 3,3 mln. litų PVM, apie 1 mln. litų kitų mokesčių.


Šiame straipsnyje: gariūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
manau, kad atsipirko....pinigas visagalis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių