Quantcast

Miesto valdžia savo įmonėse mažins darbuotojų skaičių

Vilniaus meras ir jo pavaduotojai susitikę su Savivaldybės įmonių atstovais įpareigojo juos per savaitę pateikti veiklos efektyvinimo pasiūlymus. Sostinės vadovai pasiryžę mažinti valdybų ir stebėtojų tarybų skaičių Vilniaus savivaldybės įmonėse.

Į šių metų Savivaldybės biudžetą planuojama surinkti maždaug 15 proc. mažiau pajamų. „Pajamų mokestis mažėja nuo 24 iki 15 proc., bus surinkta mažiau šiuo metu perkainuojamo nekilnojamojo turto mokesčio. Savivaldybės departamentai savanoriškai-privalomai maždaug 15 proc. mažina savo išlaidas. Todėl ir Savivaldybės įmonių vadovus prašome peržiūrėti savo veiklą, pateikti pasiūlymus dėl efektyvumo – pasilikus svarbiausius prioritetus, atsisakyti nebūtinų darbų, mažinti valdymo išlaidas“, – sakė sostinės meras Vilius Navickas.

Susirinkime dalyvavę įmonių „Susisiekimo paslaugos“, „Vilniaus kapitalinė statyba“, „Vilniaus šilumos tinklai“, „Vilniaus vandenys“  vadovai įpareigoti per savaitę parengti ir pateikti galimo veiklos efektyvinimo pasiūlymus.

Mero pavaduotojas Stanislovas Šriūbėnas teigė, kad prie Savivaldybės įmonių šiuo metu yra pristeigta pernelyg daug Valdybų, Stebėtojų tarybų. „Komisija ant komisijos ir dar komisija. Pakaktų vienų kurių nors, o Valdyba turėtų būti sudaryta iš konkrečios įmonės atstovų“, – sakė jis.

Mero pavaduotojas Romas Adomavičiaus pažymėjo, kad Savivaldybės įmonių vadovai turėtų aktyviau ieškoti vidinių rezervų. „Taip jau yra, kad šiuo metu pasaulyje daug kas pinga. Būtina aktyviau derėtis su tiekėjais dėl pigesnių paslaugų ir prekių, mažinti valdymo išlaidas. Nors šiandien dėl susidariusių skolų mes pakėlėme viešojo transporto bilietų kainas, ateityje to tikrai nebebus. Savivaldybės įmonių gyventojams teikiamos paslaugos, atsižvelgiant į pasaulines tendencijas, turi pigti“, – kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: vilniaus saviivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių