Quantcast

Miesto parama verslininkams – palengvinta lauko kavinių tvarka

Vilniaus miesto savivaldybė surengė neeilinį Finansų ir Turto departamentų pasitarimą dėl lauko kavinių įrengimo projektų tvarkos ir leidimų prekiauti išdavimo. Pasak mero pavaduotojo Vidmanto Martikonio, siekiant verslininkams palengvinti darbo sąlygas ir taupant jų laiką, bus supaprastinta lauko kavinių projektų derinimo tvarka.

Mero pavaduotojas akcentavo, kad pirmiausia prekybą viešose vietose turėtų administruoti ne du, o vienas – Turto departamentas.

„Šiuo metu du savivaldybės departamentai administruoja prekybą viešose vietose. Visas su  prekybos verslo administravimu ir organizavimu susijusias funkcijas reikia perduoti vienam padaliniui – Turto departamento Verslo ir paslaugų skyriui. Kai yra keli administratoriai, verslininkams norom nenorom sukuriamos papildomos kliūtys, daugėja biurokratijos“, – pripažino V.Martikonis.

Iki šiol pagal patvirtintą leidimų prekiauti ir teikti paslaugas viešose vietose išdavimo tvarką mieste įrengiamų nesudėtingų laikinų statinių projektų suderinti leidimai buvo išduodami 3 metams, o įmonės, norinčios įrengti lauko kavinę (pastatyti staliukus ir kėdes) šalia prekybos įmonės, tą patį projektą turėjo derinti prieš kiekvieną vasaros sezoną.

Mero pavaduotojo siūlymu, jei lauko kavinių įrengimo projektuose nėra pasikeitimų, verslininkams reikėtų suteikti galimybę tuo pačiu projektu vadovautis bent 3 metus.

Seniūnams nuo balandžio 3 d. pavesta 2008 metais suderintus lauko kavinių įrengimo projektus vienam sezonui išduoti leidimus prekiauti ir 2009, ir 2010 metais.

Už kavines reprezentacinėse gatvėse vietinis mokestis yra 5 litai už 1 kv.m per mėnesį, kitose gatvėse – kavinių savininkai už 1 kv.m moka 2 litus per mėnesį. Reprezentacinių gatvių sąrašą ir mokestį nustato ir tvirtina miesto Taryba.


Šiame straipsnyje: lauko kavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių