Quantcast

Miesto kine - romantiškas ir vienišas Paryžius

Šią savaitę „Kinas mieste, miestas kine“ vilniečiams siūlo pažinti ne tik romantika ir meile, bet ir vienatve dvelkiantį Paryžių.

Trečiadienį Vilniaus pranciškonų (mažesniųjų brolių konventualų) vienuolyno kieme bus pristatomas filmas apie samdomą žudiką „Samurajus“, o ketvirtadienį - drama apie poetišką dviejų žmonių meilę „Pont Neuf meilužiai“.

Dramatiškoje kriminalinėje dramoje „Samurajus“ (Jeanas-Pierre'as Melville'is, 1967) regimas 7-ojo dešimtmečio Paryžius - pilkas, atšiaurus, net nekvepiantis romantika, lietingas didmiestis, kuriame vyksta mirtinai pavojingi žaidimai. Tai istorija apie samdomą žudiką Džefą Kostelo. Šaltakraujis vienišius patenka į keblią situaciją: džiazo klubo šeimininko žudiką pradeda persekioti ir policija, ir žmogžudystės užsakovai. Išsisukti gali padėti tik samurajaus ištvermė, vyriškumas ir atsidavimas. Kaip rašoma samurajaus elgesio kodekse „nėra didesnės vienatvės nei samurajaus, nebent tigro vienatvė džiunglėse“.

„Pont Neuf meilužiai“ (Leos Caraxas, 1991) - poetiška, skausmo ir vienatvės drama. Ši juosta žiūrovus nukels ant seniausio Paryžiaus tilto, paradoksaliai pavadinto Pont Neuf (pranc. Naujuoju tiltu). Nors tiltas uždarytas, čia gyvena žmonės, bėgantys nuo savęs ir viso pasaulio. Šioje „niekieno žemėje“ atsitiktinai susitinka klošaras Alekas, kartais rengiantis fakyro pasirodymus gatvėje, ir Mišelė, ankanti dailininkė iš pasiturinčios šeimos. Čia ir prasideda jų meilės istorija.

Filmai yra nemokami, jų pradžia - 21.30 val. Visą „Kinas mieste, miestas kine“ programą galima rasti interneto svetainėje www.kinasmieste.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių